Şehit Gökmen Yavuz Engelsiz Oyun Parkı açıldı 

Süleymanpaşa Belediyesi, Aydoğdu ve Çınarlı Mahallelerinin kesiştiği alanda hayata geçirilen engelsiz çocuk parkı açıldı. 2003'te Mardin'de teröristlerle girdiği çatışmada şehit d?

GÜNDEM 28.08.2020 19:14:00 0
Şehit Gökmen Yavuz Engelsiz Oyun Parkı açıldı 

 

Gökmen Yavuz Engelsiz Oyun Parkı’nın açılışına; Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel’in yanı sıra Süleymanpaşa Kaymakamı Harun Kaya, Ak Parti İl Başkanı Mestan Özcan, Süleymanpaşa İlçe Başkanı Sezayi Çetin, engelli dernekleri ile diğer sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, mahalle muhtarları, engelli vatandaşlar ve aileleri katıldı. 

 

“ŞEHİDİMİZİN AZİZ HATIRASINI YAŞATACAĞIZ”

 

Açılış töreni, Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Ardından Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel, açılış konuşmasını gerçekleştirdi. Yüksel konuşmasında, “Süleymanpaşa Belediyesi olarak engelli kardeşlerimizin kullanımına uygun hale getirerek, şehrimize kazandırdığımız Engelsiz Oyun Parkımızın açılışındayız. 2011 yılında yapılan ve bir süre hizmet verdikten sonra kaderine terk edilen bu parkı sil baştan yenileyerek bugün engelli kardeşlerimizin hizmetine sunmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Çocuklarımıza armağan ettiğimiz bu parkımıza Tekirdağlı şehidimiz Gökmen Yavuz’un ismini vererek aziz hatırasını sonsuza kadar yaşatmak adına bir adım attık. Allah şehitlerimizden razı olsun” dedi. 

 

YENİ BİR YÜZME HAVUZU YAPILACAK

 

Bu park gibi 30’a yakın park açılışını yılsonuna kadar yapacaklarını kaydeden Yüksel, “Bu kadarla kalmıyoruz, 28 farklı noktada spor tesislerimiz yapılıyor. Bu noktada Tekirdağ’a 180 milyon liralık dev spor yatırımının yapılacağını da ifade ederek, başta Meclis Başkanımız Prof. Dr. Sayın Mustafa Şentop’a, Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu’na, Tekirdağ milletvekillerimize, Ak Parti İl, İlçe başkanlarımız ve yönetimlerine, Cumhur İttifakı’nın diğer teşkilat mensuplarına da bu süreçteki katkılarından dolayı teşekkür ediyorum. Spor salonumuz yenileniyor, yeni bir yüzme havuzu yapılacak. Birçok okulumuza çok amaçlı spor sahaları yapıyoruz. Bitmedi, Çınarlı Mahallesi’nde Papaz Çeşme civarındaki yolları tamamen sökerek yeniden yaptık. Eylül ayı içerisinde de Aydoğdu Mahallesi’nde yol çalışmalarımızı gerçekleştireceğiz. Şu anda Çiftlikönü Mahallesi’nde çalışmalarımız sürüyor. Çirkin kablo görüntüleri ortadan kaldırıldı, hepsini yeraltına aldık. Bütün bozuk yollar söküldü, yeniden yapılıyor. Yavuz Mahallesi’nde Pazartesi Pazarı’nı tamamen kaldırdık, yeniden yapıyoruz. Eylül ayına yetiştirmeye çalışıyoruz. Süleymanpaşa’da ilk defa kapalı bir pazaryeri olacak. Bitti mi? Yine hayır. Cuma günü tüm Trakya’nın gözdesi olacak bir yatırımımız daha, Rumeli İskelesi’ni ve Selanik Meydanı’nı Sayın Meclis Başkanımızın katılımlarıyla hizmete açıyoruz” dedi. 

 

“DERNEKLERİMİZ BİRLEŞİRSE SESLERİ DAHA GÜR ÇIKAR” 

 

“Süleymanpaşa, birlik ve beraberlik içinde olduğumuzda başaramayacağımız hiçbir şey olmadığının göstergesi olacaktır” diyen Yüksel, “Çalışmalarımızı mümkün olduğunca belediyemizin kendi imkanlarıyla gerçekleştiriyoruz. Bu park da bu şekilde yapıldı. Emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarımdan Allah razı olsun. Önümüzdeki günlerde Süleymanpaşa’da bir de engelsiz ev yapmayı planlıyoruz. Engelli derneklerimize de bir çağrıda bulunmak istiyorum. Derneklerimiz birleşirse sesleri daha gür çıkar ve biz de size daha sağlıklı hizmetler sunabiliriz. Açılışımıza katılan sizlere teşekkür ediyor, Cuma günü yapacağımız Rumeli İskelesi açılışımıza da bekliyorum” ifadelerini kullandı. Yüksel’in ardından konuşan Süleymanpaşa Kaymakamı Harun Kaya da, engelli vatandaşların kullanımına sunulan Şehit Gökmen Yavuz Engelsiz Çocuk Parkı’nı şehre kazandırdığı için Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel’e emeği geçenlere teşekkür etti. Konuşmaların ardından açılış kurdelesi çözülerek tören tamamlandı. Törenin ardından Yüksel, beraberinde diğer katılımcılarla birlikte Şehit Gökmen Yavuz Engelsiz Çocuk Parkı’nı gezerek parktaki engelsiz oyuncakları inceledi.

 

 

 

Haber / Yakup KARATEPE