"Her aşaması vatanseverlik ve kahramanlık destanlarıyla dolu"

Kapaklı Kaymakamı Bülent Hamitoğlu, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla mesaj paylaştı. Kaymakam Hamitoğlu, "Milli Kurtuluş Savaşımızı tarihte eşi benzeri görülmemiş bir zaferle taçland

GÜNDEM 28.08.2020 19:04:00 0

 

Kaymakam Hamitoğlu, “Tarihimizin önemli dönüm noktalarından biri olan bu büyük zafer, milletine inanan ve güvenen Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün "Hattı müdafaa yoktur sathı müdafaa vardır. Bu satıh, bütün vatandır. Vatanın her karış toprağı vatandaşın kanıyla ıslanmadıkça terk olunamaz!" emrini büyük bir azim, kararlılık ve fedakârlıkla yerine getiren Türk askerleri ve o askerleri yetiştiren ana babaların topyekûn verdiği bir mücadelenin sonucunda yazılmış şanlı bir kurtuluş destanıdır” ifadelerini kullandı. 

 

“BİZE DÜŞEN CUMHURİYETİMİZE SAHİP ÇIKMAK”

 

“30 Ağustos 1922’de Dumlupınar'da kazanılan bu şanlı zafer bağımsız ve hür olarak yaşama iradesini ortaya koyan milletimizin en önemli kilometre taşlarından biri olmuş, Cumhuriyetin temelleri de burada atılmıştır” diyen Kaymakam Hamitoğlu, “Bugün bizlere düşen aynı şuur ve ruhla, ecdadımızdan bizlere emanet olan vatanımıza ve Cumhuriyetimize sahip çıkmak, ülkemizin gelişmesi için var gücümüzle çalışmaktır. Bu duygu ve düşüncelerle “30 Ağustos Zafer Bayramını” en içten duygularımla kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, vatanları uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi şükranla anıyorum” ifadelerini kullandı.

 

Haber / Buse SERİN