"Gayret gösterilen işlere 'hayırlı olsun' demekten çekinmeyin"

Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, düzenlediği basın toplantısı ile geçtiğimiz hafta yaptığı Ankara temasları hakkında bilgilendirme yaptı. Basın açıklamasında CHP Keşan İlÃ

GÜNDEM 25.08.2020 17:26:00 0

 

Önemli yatırımlar ile ilgili Ankara ve İstanbul'da bir takım temaslarda bulunduklarını belirten Mustafa Helvacıoğlu, “Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı 1. Bölge Müdürümüz Serdar Yücel ile başlayan temaslarımızda, öncelikle Yayla Limanımız ve İbrice Balıkçı Barınağımız hakkında istişarelerde bulunduk. Doğa Koruma ve Milli Parklar 1. Bölge Müdürümüz Fahrettin Ulu ile Paşayiğit Mahallesi’nde 72 dönüm üzerine kurulacak sahipsiz sokak hayvanları barınağımız ile ilgili görüşmelerde bulunduk. Yine; Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Mekansal Planlama Genel Müdürü Sayın Yavuz Erdal Kayapınar ile belediyemize kazandırılan 600 dönümlük alanın kent ormanı ve millet bahçesi olarak düzenlenmesi için çalışmalarımızı hızlandırdık. Kütüphaneler ve Yayınlar Genel Müdür Yardımcısı Ali Odabaşı ile biraraya gelerek, yapımına başladığımız kültür ve sanat merkezimiz için destek istedik” dedi. 

 

“KAOS İLE BESLENENLERE FIRSAT VERMEYECEĞİZ”

 

Sağlık Yatırımları Genel Müdürü Hüseyin İnce Öz ile bölgenin sağlık yatırımlarının geliştirilmesi konusunda görüştüğünü kaydeden Başkan Helvacıoğlu, “TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyon Başkanlığı görevini yürüten Edirne Milletvekilimiz Sayın Dr. Fatma Aksal ile de Ankara’da bir araya geldik” dedi. Keşan Belediyesi tarafından yürütülen güzel çalışmalara gölge düşürmek maksadıyla yapılan tutarsız söylemleri de hep birlikte üzülerek izlediklerini aktaran Mustafa Helvacıoğlu, “Geçtiğimiz günlerde CHP İlçe Başkanı Sayın Recep Pekcan'ın temsil ettiği camiaya ve Keşan'a yakışmayan bir üslup ile yaptığı talihsiz açıklamalara şahit olduk. Vatandaşlarımız tarafından takdir görerek yoğun bir destek ve ilgiyle karşılanan çalışmalarımızın kendilerinde yarattığı hazımsızlığı argo kelimelerle süsleyenlere ben aynı şekilde cevap vermeyeceğim. Bu üslup; ne bir belediye başkanına, ne partime, ne de Keşanlılara yakışmaz. Yapılan birbirinden güzel işlerin Keşan'da oluşturduğu memnuniyeti gölgelemeye, gündemi değiştirmeye ve çamur atmaya yönelik yapılan açıklamalarına, ben nezaket çerçevesinde kısaca cevap vereceğim. Ama şunun iyi bilinmesini istiyorum; kavga, kaos ve karmaşa ile beslenenlere fırsat vermeyeceğiz” dedi. 

 

“TAKDİR ETMEYİ ÖĞRENİN”

 

Pekcan’a “Bir kere de Keşan'dan ve Keşanlılardan yana olun” önerisinde bulunan Helvacıoğlu, “Keşan için yapılan ve gayret gösterilen işlere hayırlı olsun demekten çekinmeyin. Takdir etmeyi öğrenin, vatandaşın mutluluğuna ve umutlarına ortak olun. Ha bunu da yapamıyorsanız, hiç olmazsa bu kin söylemlerini bırakın ve en azından yapılan güzel işlere çamur atmayın. Bizlerin ve Keşan halkının sizden beklentisi budur. Bakın; lan lun siyaseti bize göre değil, hazımsızlık içinde yaptığı o açıklamada Sayın Pekcan, şahsıma saygı duymadığını ifade etmiş, fakat ben CHP Ailesi ve temsil ettiği camia adına kendisine saygı duyduğumu belirtmek isterim. Bana halk saygı gösterdi, demokrasiye saygı gösterdi. Benim Sayın Pekcan'ın saygısına ihtiyacım yok” dedi. 

 

Haber / Ruşa ELMA