Tunca Nehri'ne kıyısı bulunan çeltik tarlaları suya kavuştu

Devlet Su iŞleri'nin Tunca Nehri'ne kıyısı bulunan çeltik ekili tarlalarında çiftçileri ziyaret eden Edirne İl Tarım ve Orman Müdürü Atilla Bayazıt, yaklaşan hasat dönemi öncesi çiftçi

GÜNDEM 24.08.2020 15:43:00 0
Tunca Nehri


Edirne İl Tarım ve Orman Müdürü Atilla Bayazıt, çeltik tarlalarını ziyaret etti. Çiftçiler ile bir araya gelen Bayazıt, talep ve sıkıntılarını dinledi. 

 

“ÇELTİĞİN GELİŞİMİ İYİ”

 

Bayazıt, yaklaşan hasat döneminin bereketli olması temennisinde bulunarak, “Edirne’de Temmuz ayının başından bu yana yağış alınmaması ve kış ayının da kurak geçmesi, Tunca Nehri’nde debi seviyesinin kritik derecede düşmesine yol açmış, buradan tarlasını sulayan çeltik üreticisini de endişeye sokmuştu. Konu üzerine harekete geçen DSİ 11’inci Bölge Müdürlüğü ekipleri nehirde suyun tıkandığı yerlerde adacıkları, iş makineleriyle temizledi ve suyun akışını hızlandırdı. Çalışmalar sonucunda çeltik üreticisi yeniden suya kavuştu. Tunca Nehrimizden sulanan çeltik alanlarında incelemelerde bulunduk, çiftçilerimizle sohbet ettik. Çeltiğin gelişiminin iyi olduğu, süt ve sarı olum evresinde oldukları, suya giderek daha az ihtiyaç duydukları gözlemlendi” ifadelerini kullandı.

Haber / Yakup KARATEPE