"AK Parti'ye büyükşehir belediyesini kazandırmak boynumuzun borcu"

AK Parti Tekirdağ İl Başkanlığı'nın İl Yönetim Kurulu Toplantısı, önceki gün Çerkezköy'de yapıldı. Toplantıda konuşan Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, "Hizme

GÜNDEM 18.08.2020 17:23:00 0

 

“10 hafta 10 ilçe” parolasıyla her hafta farklı bir ilçeyi ziyaret eden AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Mestan Özcan ve beraberindeki partililer, önceki gün Çerkezköy’ü ziyaret etti. Gündüz gerçekleştirilen ziyaretlerin ardından akşam saat 19:00’da Çınar Restaurant’ta AK Parti Tekirdağ İl Yönetim Kurulu Toplantısı yapıldı.  Toplantı, AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Ümit Kök’ün açılış konuşması ile başladı.

 

“ÇERKEZKÖY OLARAK GÖREMEDİK”

 

İlçe Başkanı Kök, yaptığı konuşmada, “Çerkezköy, yaklaşık 6-7 yıldır CHP yönetimleri tarafından yönetildi. İlk 5 yıllık dönemde belediye olarak altyapı ile ilgilendiklerini söylediler. Biz de seçim boyunca söyledik. Çerkezköy halen AK Parti döneminde yapılan altyapı ile devam ediyor. Büyükşehir belediyesi 2014 yılında kuruldu. Çok da ciddi bir bütçesi var. Aynı zamanda TESKİ var. İkisinin toplam 1.7 milyar TL civarı bütçesi var. Ama biz Tekirdağ’a bırakılan bu bütçeyi Çerkezköy olarak maalesef göremedik” ifadelerini kullandı.

 

 

“BELEDİYE YÖNETMEK FABRİKA YÖNETMEYE BENZEMİYOR”

 

Kök’ün konuşmasının ardından, AK Parti Muratlı İlçe Başkanı Ali Atılgan ve Saray İlçe Başkanı Samet Derviş de selamlama konuşmaları yaptı. Atılgan ve Derviş’in ardından konuşan AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Mestan Özcan, “İlçelerimizde muhtarlarımız ile bir araya gelerek onları dinlemeye, mahallelerimize ait sorunları tespit etmeye devam ediyoruz. Bugün de Çerkezköy’de muhtarlarımızla buluştuk. Muhtarlarımızı dinleyerek mahallelerin sorunları ve ihtiyaçları konusunda bilgi alışverişinde bulunduk. Bu toplantılarda bizim tek amacımız var o da muhtarlarımızdan gelen talepleri o an ilgili kurum yetkililerimiz ile paylaşarak çözümlerini sağlamak istiyoruz. Bugün burada biz çok şaşırdık. Zulüm belediyeciliğinin Çerkezköy halkına yaşattıklarına inanamadık. Seçim yok diye çalışmayan, millete hizmeti erteleyen, görev ve sorumluluklarını yerine getirmeyen tüm zihniyeti kınıyoruz. Büyükşehir Belediye Başkanımız Kadir Albayrak sabah erkenden kalkarak işe başlıyormuş. Çok çalışmak mı yoksa doğru çalışmak mı önemli? Ne yaptığınız belli değil. Belediye yönetmek fabrika yönetmeye benzemiyor. Büyükşehre bağlı şirketlerin de hali ortada, borç batağında. Sayın başkanım yönetim eksiklikleriniz Tekirdağ toplumunun yaşamını risk altına sokmaktadır. Lütfen yaptığınız hizmetlere biraz dikkat edin, dikkatli hizmetler yapın” dedi.

 

“ÇERKEZKÖY YÜZME HAVUZU PROJESİ NE ALEMDE?"

 

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin seçimden önce Çerkezköy için verdiği vaatleri gerçekleştiremediğini de kaydeden Mestan Özcan, “Bunların hiçbiri maalesef gerçekleştirilmemiş. Bırakın gerçekleştirmeyi, bunlara başlanmamış bile. Çerkezköy yüzme havuzu projesi ne alemde? Yapım aşamasında maliyetin 9 milyon 637 bin 650 TL. Sözleşme tarihi 5 Mayıs 2017. İş bitiş tarihi Eylül 2018. Bakıyoruz halen bitmemiş. Bağlık Mahallesi köprüsü sözü verildi, 2020 yılında yapılacak diye. Ortada ihale dahi yok. Atatürk ve Öztrak Caddesi’nde içme suyu ve yağmur suyu hattı bu yıl başlayacaktı, başlamadı. Bu çalışma Çerkezköy’ün 2 ana caddesini uzun süre meşgul edeceğinden hem esnaf hem de vatandaşlar mağdur olacak zamanında bitirilememesi halinde. Çerkezköy ve Kapaklı ilçelerinin tam ortasında her iki ilçenin de faydalanacağı otogar için karar verilmişti ama hiçbir yerde hiçbir şey yok. Bu kadar beceriksiz, ehliyetsiz, iş bilmez bir belediye yönetimi nasıl oluyor, Çerkezköy’de gelip de olan biteni izleyip gayrete düşmemek mümkün değil. Tam bir rezalet var Çerkezköy’de belediyecilik anlamında. Halk ciddi bir hayal kırıklığı yaşıyor.  Beceriksiz bir belediyecilikle karşı karşıyayız. Derman belediyeciliği iş başında diyebiliriz” dedi.

 

“HALKIN TEVECCÜHÜ İLE İKTİDARA GELDİK”

 

Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin de, toplantıda yaptığı konuşmada, “Kapaklı’da 31 Mart’ta Cumhur İttifakı adayı olarak ciddi bir oy alarak halkın teveccühü ile iktidara geldik. Yüzde 54’e yakın oy aldık ve Kapaklı’da ak belediyeciliği vatandaş ile tanıştırmak için gece gündüz heyecan ve özveriyle çalışmalarımıza devam ediyoruz” dedi. Sıkıntılı bir süreçten geçtiklerini söyleyen Çetin “Hem belediyeyi devraldığımız dönemdeki sıkıntılarımız, sonrasında tüm dünyayı kasıp kavuran pandemi süresince bizler vatandaşımızın gece gündüz yanlarında olmaya gayret ettik. Bir taraftan da ilçemizin kronik hale gelmiş birçok konusunda da projelerimizi tamamladık. Pınar Bulvarı’na başladık. Devlet hastanemizin bütün işlemleri tamamlandı.  Kapaklı Devlet Hastanemizin protokolünü valilik nezdinde de yapacağız Çerkezköy Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü protokolü yapıp en kısa zamanda temelini atacak” dedi.

 

“ORTADA KOCAMAN BİR HİÇ VAR”

 

Büyükşehir ile ilgili söyleyecek çok şeyleri olduğunu ama vatandaşın kendisine yapılanı, yapılmayanı, eksiği, yanlışı gördüğünü belirten Çetin, “Büyükşehir belediye başkanımız sayın Kadir Albayrak’a bizim büyüğümüz olması hasebiyle değer veriyoruz. Ancak sevmek bir tarafa, değer vermek bir tarafa iş bitirmek başka bir şey. Biz büyükşehir belediyesinin bütün daire başkanlarıyla beraber bugüne kadar bu bölgede beklediğimiz o büyük projeleri hayata geçiremediklerini görüyoruz. Hem Kapaklı’nın hem de Çerkezköy’ün bir terminal problemi var. İki ilçe arasında 2 ilçenin de faydalanabileceği bir terminal yapılması için önerge verdik. Büyükşehir meclisinde kabul edildi. Aradan bir yıl geçti. Geçen hafta tekrar önerge ile bunu sorduk. Birimler arasında birbirine yazışmalar yapılmış, bir sürü yazışma ile beraber ortada kocaman bir hiç var. Top çevirmek böyle oluyor. Durmadan iş yapıyor görünüp top çeviriyorlar. Ortada ciddi bir borç var. Ama hizmet anlamında da vatandaşın beklediği o büyük projeler maalesef bu bölgede yok. Çok çalışıp 2024 yılında AK Parti’ye büyükşehir belediyesini kazandırarak halka hizmetin gelmesini sağlamak boynumuzun borcu” dedi. Kapaklı İlçe Başkanı Recep Biyik da, Kapaklı’da çalışmaları sürdürdüklerini belirterek, “Bu dönem bizim yönetim kurulunu oluşturma sürecimiz. Ben ilçe olarak şanslı bir ilçeyim. Çünkü belediye başkanımız var. Kendisi çok gayretli ve çok mücadeleci. Gece gündüz Kapaklı için ne yapabilirim diye çalışıyor. Çalışmalarımızı Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’ni alarak taçlandırmak istiyoruz” ifadelerini kullandı.

 

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU