İYİ Parti gazileri kahvaltıda ağırladı

 İYİ Parti Çerkezköy İlçe Yönetimi, Kıbrıs Barış Harekatı'nın 46'ncı yıldönümü dolayısıyla gazileri kahvaltıda ağırladı. İlçe Başkanı Yasemin Altın Er

GÜNDEM 27.07.2020 11:43:00 0
İYİ Parti gazileri kahvaltıda ağırladı

 

 

Pazar günü saat 09.00’da Çınar Restaurant’ta düzenlenen kahvaltıya İYİ Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Yasemin Altın Erseçkin, yönetim kurulu üyeleri, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çerkezköy Temsilcisi Hasan Hüseyin Yarlıgan ve gaziler katıldı.

 

“ELİMİZDE SİHİRLİ DEĞNEK YOK”

 

Kahvaltıda konuşan İlçe Başkanı Erseçkin, “Kıbrıs Barış Harekatı’nın 46’ncı yıldönümünde Gaziler Derneği’nde sizleri ziyaret ettiğimizde orada spontane gelişmiş hoş bir ortam oldu. Sizlerden gelecek her türlü konuyu, her türlü hakkınızı savunabilmek için mücadele vermek istiyoruz. Bunun bir örneğini de kısa bir süre önce yaşadık. Gaziler Derneği ziyaretimizde gazilerimizin istekleri dile getirilmişti. Milletvekilimiz Enez Kaplan hemen Milli Savunma Bakanlığı’na soru önergesi verdi. Önergenin cevabını bekliyoruz. Biz iktidar partisi değiliz. Elimizde sihirli bir değnek yok.  Bir şeyleri çok hızlıca kendimizden tarafa çeviremeyebiliyoruz. Ama en azından dile getirip haksızlıkları çözmek için mücadele ediyoruz. Bu yerelde de böyle. Şuanda yerelde iktidarın ortağıyız, burada bile çözülmesi gereken konular varsa vatandaşın yanında olarak bunları çözmeye çalışıyoruz. Ama her şeyimiz çok sınırlı. Elimizde çok büyük güçler yok. Kendi imkanlarımızla dönüyoruz” dedi.

 

“GAZİLİK MERTEBESİNİN YÜCELİĞİNİ BİLİYORUM”

 

Gazileri ağırlamaktan onur duyduklarını söyleyen Erseçkin, “Ben de özde biz gazi çocuğu olmasam da biz gazi tarafından büyütüldüm. Gazilik mertebesinin yüceliğini çocukluğumdan beri iyi biliyorum. Gazilik mertebesine nasıl ulaşıldığını, hayatınızın hangi noktasından, neyinizden vazgeçerek bu mertebelere eriştiğinizi çok iyi biliyorum. O yüzden her birinizin kıymeti de çok ayrıdır” dedi. Her zaman gazilerin yanında olmaya gayret ettiklerini söyleyen Erseçkin, “Genel başkanımız grup toplantılarından meclis kürsüsünde her hafta vatandaşların mağduriyetlerini anlatıyor. Sizin mağduriyetlerinizi de kendisine ilettik. Gazilerin bu ülkede yaşadıkları sorunlar İYİ Parti Grup Toplantısında da dillendirilecektir. Siz olmasaydınız biz olmazdık. Sizin kaybettikleriniz, bizim aldığımız rahat nefestir” diye konuştu.

 

 

“BUGÜN DE HAZIRIZ”

 

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çerkezköy Temsilcisi Hasan Hüseyin Yarlıgan da “Ben mağduriyetlerimizi tüm siyasi partilerle paylaşıyorum. Biz siyasetçi değiliz. Kamu yararına çalışan bir derneğiz. Şehit olmayı göze alamayan gazi olamaz. Bugün deseler bugün yine biz savaşa hazırız” diyerek gazileri kahvaltıda ağırlayan İYİ Parti Yönetimine teşekkür etti.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU