Ürün Masaları, Tekirdağ'da incelemelerde bulundu

Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli'nin talimatıyla oluşturulan ve ülkemiz için stratejik öneme sahip bazı tarım ürünlerinin ulusal ve uluslararası düzeyde; ekiliş, rekolte, fiyat-maliyet, kalite, ürü

GÜNDEM 20.07.2020 16:28:00 0
Ürün Masaları, Tekirdağ

 

 

 

Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü bünyesinde sürdürülen faaliyetlerde; Tekirdağ için stratejik öneme sahip ürünlerden özelikle buğday, ayçiçeği ve kanolada üretim sezonu boyunca düzenli ziyaretlerle veri toplayan Tarım ve Orman Bakanlığı Ürün Masaları her ay sonunda ürün bazında bülten yayınlıyor.

 

ÜRETİCİLER TARSİM İLE İLGİLİ SIKINTILARINI DİLE GETİRDİ

 

Çalışmalar kapsamında Tarım Havzaları Daire Başkanı Uğur Erdem, aynı daireden Birim Koordinatörü Ergin Toprak, Tekirdağ’i ziyaret etti. Erdem ve Toprak, Çorlu Ziraat Odası’nı da ziyaret ederek verim, rekolte, destekleme ve diğer konularda bilgi alışverişinde bulundu.Daha sonra Ergene’ye bağlı Misinli Mahallesi köy meydanında; ziraat odaları temsilcileri, muhtarlar, üreticiler ve çok sayıda katılımcıyla Tarım ve Orman Bakanlığı’nın hizmet konularıyla ilgili soru cevap şeklinde toplantı yapıldı. Beklenti, öneri ve taleplerini dile getiren katılımcılar özellikle Tarım Sigortaları Havuzu (TARSİM) ile ilgili bazı sıkıntılarını belirtti.

 

AFET BÖLGESİNDE İNCELEME YAPILDI

 

Toplantının ardından Pınarbaşı Mahallesi’nde görülen dolu zararı afet bölgesine geçilerek, üreticilerin buradaki talepleri ve sorunları dinlendi.Bundan sonrası için yapılabilecek çalışmalar hakkında da notlar alındı.Tekirdağ’da hasadı tamamlanan buğday ve kanola için fiyat ve rekolte tahminleri amacıyla Tekirdağ Ticaret Borsası da ziyaret edilerek görüşmelerde bulunuldu. Görüşmelere Tekirdağ Ticaret Borsası Başkanı Osman Sarı, Tarım Havzaları Daire Başkanı Uğur Erdem, Tekirdağ İl Tarım ve Orman Müdürü Oktay Öcal, Tekirdağ Ticaret BorsasıGenel Sekteri Ercan İzgi ve beraberindeki heyet katıldı. Ülkemizde ve uluslararası ticarete konu ürünlerin değerlendirildiği toplantının ardından heyet Keşan ziyaretleri için Tekirdağ’dan ayrıldı.

 

 

 

Haber / Yener AKBABA