Kırklareli Beyaz Peyniri tescilleniyor

Türk Patent ve Marka Kurumu'nu ziyaret Eden Kırklareli Ticaret Borsası Başkanı Turhan Altıntel, Kırklareli Beyaz Peynirinin yakın zamanda Tescil Belgesi'ni alacağını söyledi. Kırklareli Beyaz Peynirinin

GÜNDEM 20.07.2020 11:59:00 0
Kırklareli Beyaz Peyniri tescilleniyor

 

Ziyaretle ilgili açıklama yapan Altıntel,Kırklareli Ticaret Borsası ile Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası tarafından 2018 yılı Temmuz ayında C2018/148 başvuru numarası ile Menşe İşareti olarak Türk Patent ve Marka Kurumu’na başvurusu yapılan “Kırklareli Beyaz Peyniri” Coğrafi İşaret Başvurusunun, Türk Patent ve Marka Kurumu Coğrafi İşaret ve Geleneksel Ürün Adı Bülteni’nde yayınlandığını belirterek “Kırklareli Beyaz Peyniri yakın zamanda Tescil Belgesi’ni almış olacak” dedi. 

 

“EKONOMİDEKİ GÜCÜNÜ ARTIRACAK”

 

İlk olarak 2015 yılında Kırklareli Ticaret Borsası tarafından projelendirilen Kırklareli Beyaz Peyniri Coğrafi İşaret Başvurusunun, Kırklareli Üniversitesi öğretim üyeleri Dr. Öğretim Üyesi Buket Aşkın ve Dr. Öğretim Üyesi Orhan Onur Aşkın’ın çalışmaları ile bilimsel araştırmalarının tamamlandığını ve Kırklareli’nin çayır-meralarının taşıdığı eşsiz özelliklerin süte ve dolayısıyla Kırklareli beyaz peynirine aktarıldığını ortaya koyduğunu belirten Altıntel, “Yapılan çalışmaların sonucunda peynirimiz için alınan Coğrafi İşaret Tescil Belgesi ile, peynirimizin kazanacağı katma değer ile Kırklareli’mizin ulusal ve uluslararası ekonomide gücü ve tanınırlığı artmış olacak. Sürdürülebilir ve izlenebilir kalite sağlanmış, peynirimizin kalitesi kaybedilmeden tarihi değeri artarak korunmuş olacak. Kırklareli Beyaz Peynirinin eşsiz lezzetinin tescillenmesi ile ürünümüzün artan marka değeri, üreticimizin ve dolayısıyla ilimizin ulusal ve uluslararası ekonomideki gücünü arttıracak” dedi. 

 

HAYIRLI OLSUN

 

Altınel, Kırklareli’nin tanıtımına katkıda bulunarak turizme katkıda bulunacak ve üreticilerin ürünlerinde marka değeri katacak olan Kırklareli Beyaz Peyniri Coğrafi İşaret Tescilinin Kırklareli’ne hayırlı olmasını temenni etti. 

 

Haber / Menşure KARDEŞ