Ilık: 18 yaşında meslek sahibi olabilirsiniz

Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO) Başkanı Soner Ilık, 20 Haziran tarihinde yapılan Liselere Giriş Sınavı'nın (LGS) önceki gün açıklanan sonuçlarının hayırlı olması temennisinde bul

GÜNDEM 17.07.2020 11:43:00 0
Ilık: 18 yaşında meslek sahibi olabilirsiniz

 

 

Liselere Giriş Sınavı (LGS) sonuçlarının tüm öğrencilere hayırlı olması temennisinde bulunan Ilık,“Geleceğiniz için en doğru tercihi yapma zamanı. 20 Haziran’da yapılan sınav sonrasında heyecanlı bekleyiş sona erdi. Öğrencilerimiz emeklerinin karşılığını aldı. Umuyorum ki herkes hedeflediği puanı yakalamıştır. Şimdi sıra geleceğiniz için en doğru tercihi yapmaya geldi” ifadelerini kullandı.

 

“KENDİ İŞİNİZİ KURABİLİRSİNİZ”

 

Ilık, “Kırklareli Merkez Mimar Sinan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası ve Türkiye Odalar (TOBB) ve Borsalar Birliği’nin kurumsal desteğiyle gelişen, kaliteli eğitimiyle sizleri bekliyor.Tercihinizi meslek eğitimden yana kullanarak 18 yaşında meslek sahibi olabilirsiniz. Geçtiğimiz yıldan bu yana Oda olarak Mimar Sinan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile ortak çalışıyor ve sizler için en iyi eğitim ortamını hazırlamaya gayret ediyoruz. Okul içi ve okul dışı programlarla ilimizdeki fabrikaların ihtiyacı olan becerilerle donanmanız için çalışıyoruz. Mesleki eğitiminizi tamamladıktan sonra iş bulmada bir adım önde olabilir ya da edindiğiniz beceriler ile kendi işinizi kurabilirsiniz” ifadelerini kullandı.

 

“NİTELİKLİ ELEMANLARI EN İYİ ŞEKİLDE YETİŞTİRECEĞİZ”

 

Geleceğin Türkiyesi’ni inşa etmekte mesleki eğitimin çok önemli bir payı olduğunu kaydeden Ilık, “TOBB, TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi ve Milli Eğitim Bakanlığımız arasında geçtiğimiz yıl imzalanan 81 ilde 81 Meslek Lisesi Projesi İşbirliği Protokolüyle mesleki eğitimi güçlendirerek reel sektörün nitelikli eleman ihtiyacını karşılamayı hedefliyoruz. Ülkemizde ve ilimizde sanayi hızla gelişiyor. Kırklareli’nde hali hazırda 1’i Özel, 4’ü Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren 800’den fazla firma mevcut. İlimizdeki toplam istihdamın yüzde 46’sı sanayi sektöründe gerçekleşiyor. İlimizin ve Trakya yöresinin sanayi gelişimi hızla devam ediyor. Alacağınız kaliteli mesleki eğitim ile yakın çevrede iş imkanının önü açılmış oluyor.Piyasada talep gören niteliklere göre hazırlanan, yeni ve dinamik bir mesleki eğitim modeline geçiyoruz. Mimar Sinan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisemizde atölyeler ve laboratuvarlar kuracağız, mevcut olanları yenileyeceğiz. AR-GE ve Beceri Tasarım Atölyeleri’ni faaliyete geçireceğiz. Eğitim içeriklerini TOBB ETÜ desteğiyle hazırlayacağız. Sanayi sektörümüzün ihtiyacı için nitelikli elemanları en iyi şekilde yetiştireceğiz” dedi.

 

“ÖĞRENCİLERİ BEKLİYOR”

 

Ilık, “LGS 2020 Puanınıza göre; Anadolu Teknik Programı; Elektrik-Elektronik Teknolojisi Alanı (30 Kontenjan), Makine Teknolojisi Alanı (30 Kontenjan). Ortaokul Başarı Puanınıza göre; Anadolu Meslek Programı (238 Kontenjan), Bilişim Teknolojileri Alanı, Metal Teknolojisi Alanı, Mobilya ve İç Mekan Tasarımı Alanı’nı tercih edebilirsiniz. Akademik eğitime devam etmek isteyen öğrencilerimiz için teknoloji fakülteleri ilgili bölümlerinde özel kontenjanlar (MTOK) ayrılıyor.Arkasında iş dünyasının desteği, deneyimli kadrosu, yenilenen müfredatı, atölye ve laboratuvarları ile benim de mezunu olduğum Mimar Sinan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerini bekliyor. İlgililer 0288 214 10 80 numaralı telefondan okula ulaşarak detaylı bilgi alabilirler. Yeni eğitim-öğretim yılının sağlıkla başlaması ve hayırlı olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

 

 

 

Haber / Yakup KARATEPE