"Bu millet, hainlere asla taviz vermeyecek"

Trakya Üniversitesi, 15 Temmuz 2016'da meydana gelen hain darbe girişiminin yıl dönümünde çeşitli etkinlikler düzenlendi. Balkan Yerleşkesi'nde Şehit Ömer Halisdemir adına yaptırılan çeşmen

GÜNDEM 16.07.2020 14:10:00 0

 

 

Trakya Üniversitesi Senatosuda, “15 Temmuz Demokrasi ve Mili Birlik Günü”anma programı dolayısıyla özel gündemle toplandı. 15 Temmuz’u anma etkinlikleri kapsamında yapılan Senato Toplantısı, Trakya Üniversitesi öğrencilerinin hazırladığı eserlerden oluşan sergi videosunun gösterilmesiyle başladı. Ardından Trakya Üniversitesi Genel Sekreteri ve İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cevdet Kılıç, 15 Temmuz'un demokrasi ve milli birlik açısından önemini anlatan konuşma yaptı.

 

TÜM ŞEHİTLERİMİZ İÇİN DUA OKUNDU

 

Toplantının sona ermesiyle, Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu ve Senato Üyeleri, Trakya Üniversitesi Balkan Yerleşkesi’nde bulunan, 15 Temmuz şehitlerinin adını yaşatmak amacıyla dikilen 251 fidanın yer aldığı “15 Temmuz Şehitler Yolu”nda bir saygı yürüyüşü yaptı. Yürüyüşten sonra, Şehit Ömer Halisdemir anısına yaptırılan çeşmenin önüne gelen Trakya Üniversitesi Senato Üyeleri, hain darbe girişiminde şehit olanlar ve vatan savunmasında hayatını kaybeden tüm şehitler için anma merasimi düzenleyerek dualar okudu ve çeşmeden su içti.

 

“AZİZ MİLLETİMİZ DEMOKRASİSİNE SAHİP ÇIKTI”
 

Şehit Ömer Halisdemir Çeşmesi önünde konuşma yapan Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, “Ülkemiz, dört yıl önce eli kanlı, menfur, hayasız bir işgal girişimiyle karşı karşıya kaldı. 251 vatandaşımızın şehit olduğu, 2 bin 194 kişinin de yaralanarak gazi olduğu darbe girişiminde Cumhurbaşkanlığı, Meclis gibi önemli kamu kurumları bombalandı, ülkenin anayasal düzenle teminat altına alınmış demokratik kazanımları, milli birlik, beraberlik ve bağımsızlığı, şer odaklarınca yok edilmek istendi. Vatanımızın bölünmez bütünlüğüne, milletimizin bağımsızlığına, demokrasimize ve aydınlık geleceğimize yönelik, kökü dışarıda olan yıkıcı, bölücü, kötü niyetli güç odakları tarafından düzenlenen bu menfur saldırı, kahraman milletimizin gayretleriyle bertaraf edildi ve aziz milletimiz, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde demokrasisine sahip çıktı” ifadelerini kullandı.

 

“ZOR ZAMANLARIN KAHRAMANLARI VARDIR”

 

Tabakoğlu, konuşmasının devamında, “Türk milleti; ne kadar büyük bir millet olduğunu, söz konusu vatan ve bayrak olduğunda neler yapabileceğini bütün dünyaya 15 Temmuz gecesi bir kez daha gösterdi. Zor zamanların kahramanları vardır. Başta Ömer Halisdemir olmak üzere 251 şehidimiz ve tüm gazilerimiz o zor günün kahramanlarıdır. Bu vesileyle, güzel bir çeşme ile adını yaşatmak istediğimiz kahraman vatan evladı Ömer Halisdemir ve tüm şehitlerimizi bir kez daha saygıyla, minnetle anıyoruz. O gece olduğu gibi bundan sonra da bu millet, ülkemizi hedef alan şer odaklarına ve onlara hizmet eden hainlere asla taviz vermeyecek, bu tür hain girişimlere aynı imanla karşı gelecektir.” ifadelerini kullandı.

 

 

Haber / Ruşa ELMA