Kovan dağıtımı Malkara'da devam etti

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'nin tarım ve hayvancılığın geliştirilmesi amacıyla uygulamaya koyduğu Arıcılığı geliştirme ve Polinasyon Projesi kapsamında Malkara'da arı kovanı d

GÜNDEM 13.07.2020 19:08:00 0
Kovan dağıtımı Malkara

 

Kovan dağıtım törenine Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Başkanı Kadir Albayrak'ın yanı sıra, Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul, Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanı Hacı Aslan, arı yetiştiricileri ve vatandaşlar katıldı.

 

BİN 138 KİŞİYE 22 BİN 293 ADET KOVAN DAĞITIMI YAPILACAK

 

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, konuşmasının başında, Malkara’nı tarım ve hayvancılığın başkenti olduğunu belirterek,“Biz Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak göreve geldiğimizde Malkara için neler yapabileceğimizi düşündük. Bu kapsamda da birçok proje gerçekleştirdik. Uygulamaya konulan başlıca projelerden birisi de "Arıcılığı Geliştirme ve Polinasyon Projesi" olmuştur. Bu projemiz Türkiye genelinde, arıcılık konusunda günümüze kadar bir belediye tarafından uygulamaya konulan en büyük proje olma özelliğine sahiptir. Şimdi, yem fabrikamız ile Malkara'yı da içine alan bir proje başlatıyoruz. Hayata geçirmeyi planladığımız bir diğer proje ile de tüm hayvanların aşılama işlemi Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından ücretsiz olarak gerçekleştirilecek.Bölgemizde buğdaydan sonra en yoğun şekilde tarımı yapılan ayçiçeği bitkisinin gerek nektar gerek polen olarak arıcılar için çok uygun bir bitki olması nedeniyle bölgemiz bal üretimine çok uygundur. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak il genelinde bin 138 kişiye 22 bin 293 adet kovan dağıtımı yapmış olacağız. Ben, tüm arı yetiştiricilerimize bol ve bereketli bir yıl geçirmesini diliyorum" dedi.

 

“FAYDALI GERİ DÖNÜŞLERİ OLACAK”

 

Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul ve Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanı Hacı Aslan da yaptıkları konuşmada arıcılığın Tekirdağ için büyük öneme sahip olduğunun altını çizerek, Arıcılığı Geliştirme ve Polinasyon projesinin hem Malkara hem de il genelinde faydalı geri dönüşleri olacağını kaydettiler. Yetkililer de, proje ile ilgili yaptıkları açıklamada, “Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından uygulanmakta olan Arıcılığı Geliştirme ve Polinasyon projesi kapsamında Malkara’da bu yıl 113 üreticiye toplam 788 adet kovan dağıtımı yapılacak. Bu sayı ile birlikte 2015'ten bu yana dağıtımı yapılan 728 adet kovanla birlikte 220 üreticiye toplamda 4 bin 526 adet kovan dağıtımı yapılmış olacak. Böylece Malkara'da projeden yararlanan 220 üretici 30 kovana tamamlanmış ve projenin bir ayağı olan kovan dağıtımı sonlanmış olacaktır. Bu sayede Malkara’da 220 arı yetiştiricisi 30 kovana ulaşarak yeterli büyüklükteki işletme seviyesine ulaşmış olacaktır.

 

 

 

Haber / Yakup KARATEPE