Günay: Tekirdağ'ın gurur kaynağı oldular

İstanbul Sanayi Odası'nın (İSO) "Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu" araştırmasına göre 2019 yılının zirvesinde 87 milyar 949 milyon lira üretimden satışlarıyla yine TÃ

GÜNDEM 13.07.2020 17:36:00 0
Günay: Tekirdağ

 

İstanbul Sanayi Odası’nın (İSO) 1968 yılından bu yana aralıksız gerçekleştirdiği "Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu” araştırmasının 2019 yılı sonuçları açıklandı. Odakule Fazıl Zobu Meclis Salonu'nda düzenlenen basın toplantısında İSO Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan tarafından açıklanan “Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu” araştırmasına göre, 2019 yılında sanayinin zirvesinde 87 milyar 949 milyon lira üretimden satışları ile yine TÜPRAŞ yer alırken, ilk 500’de Tekirdağ TSO’dan da 2 firma yer aldı.

 

“TEKİRDAĞ’IN GURUR KAYNAĞI OLDU”

 

İSO tarafından yapılan anketle hazırlanan 2019 yılı Türkiye’nin İlk 500 Büyük Sanayi Kuruluşu arasına giren Tekirdağ TSO üyesi iki firmayı tebrik eden Tekirdağ TSO Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Cengiz Günay “Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası’na kayıtlı ve 2019 yılı ilk 500 büyük sanayi kuruluşu listesinde 177. sırada yer alan Reka Bitkisel Yağlar San. ve Tic. A.Ş., 420. sırada yer alan Eksun Gıda Tar. San. Tic. A.Ş. firmaları Tekirdağ’ın gurur kaynağı oldu” dedi.

 

“MARKALAŞMADA ÖNEMLİ BİR ROL ÜSTLENİYORLAR”

 

Odaya kayıtlı iki firmanın sıralamada yer almasını kendileri için çok önemli olduğunu kaydeden Günay “Bugün Türkiye’nin en büyük firmaları arasına girerek bizlere bu sevinci yaşatan firmalarımızın ilimiz ve ülkemiz ekonomisine katkıları için bir meslek odası başkanı olarak şahsım ve Tekirdağ TSO adına teşekkür ediyorum” dedi. Üretimin ve istihdamın, ihracatın gerçek kahramanları olan bu işletmelerin Tekirdağ’ın kalkınmasında ve markalaşmasında önemli bir rol üstlendiğini belirten Günay “Gurur kaynağı olan firmalarımız ülkeye sağladıkları katma değerle mücadeleyi, cesareti, inancı, azmi ve iradeyi temsil ettiler” dedi. Ortak amaçlarının daha gelişmiş bir Türkiye ve daha zengin bir Tekirdağ olduğunu kaydeden Günay, temenni ve çabalarının listeye giren firmalarımızın sayısının daha da artması olduğunu dile getirdi.

 

Haber / Menşure KARDEŞ