Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri bugün başlıyor

15 Temmuz 2016 tarihindeki kanlı darbe girişiminin 4'üncü yılı dolayısıyla Çerkezköy'de yapılacak olan 15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlik program belirlendi.

GÜNDEM 13.07.2020 14:37:00 0
Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri bugün başlıyor

 

Çerkezköy Kaymakamlığı tarafından hazırlanan 15 Temmuz Şehitleri Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü program kapsamında 13 Temmuz Pazartesi günü saat 14.00’da Masa Tenisi, saat 18.00’da Demokrasi Koşusu, saat 15.00’da Çerkezköy Halk Eğitimi Merkezi’nde Milli Birlik ve Beraberlik konulu konferans düzenlenecek.

 

15 TEMMUZ ŞEHİTLERİ İÇİN KUR’AN OKUNACAK

 

15 Temmuz Şehitleri Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü programı 15 Temmuz’da düzenlenecek etkinliklerle devam edecek. 15 Temmuz Çarşamba günü saat 12.15’te 15 Temmuz şehitleri için Osmanlı Cami, Bahçeli Cami, Mevlana Cami, Mimar Sinan Cami, Kızılpınar Mahalle Cami ve Veliköy Mahalle Cami’nde Kur’an-I Kerim ve Mevlid-i Şerif okunacak.

 

ŞEHİTLERİMİZİN KABİRLERİ ZİYARET EDİLECEK

 

Saat 13.00’da Çerkezköy Şehitliği’nde şehit kabirleri ziyaret edilerek Kur’an-ı Kerim tilaveti yapılarak şehitlerimizin kabirlerine karanfil bırakılacak. Saat 13.30’da Osmanlı Cami’nde İlçe Müftülüğü tarafından okutulan Hatm-i Şeriflerin ve Mevlid-i Şeriflerin duası yapılacak. Saat 15.00'da da İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından organize edilen Seval Ahmet Çetin Fen Lisesi ve Yusuf Şenel Ortaokulu’ndan birer öğrenci Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban ile 'Zoom' görüşme yaparak 15 Temmuz ile ilgili duygu ve düşüncelerini paylaşacak.

 

ANI DEFTERİ AÇILACAK

 

15 Temmuz Çarşamba günü saat 20.00’da Çerkezköy Cumhuriyet Meydanı’nda 15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü için vatandaşların duygularını paylaşacağı anı defter konulacak. Aynı saatte Cumhuriyet Meydanı’nda 15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü program düzenlenecek. Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayacak olan program 15 Temmuz temalı video gösterimi ile devam edecek. Kaymakam Atilla Selami Abban’ın günün anlam ve önemine ilişkin konuşmasının ardından program mehter gösterisi ve kahramanlık türküleri ile devam edecek. Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü tarafından organize edilen 15 Temmuz Demokrasi Koşusu ve Masa Tenisi Turnuvası’nda dereceye girenlere ödülleri verilecek. Gece saat 00.13’te tüm camilerde selanın okunması ile başlayacak olan gece nöbeti saat 04.00’da sabah namazından önce selanın okunması ile sona erecek.

 

 

Haber / Menşure KARDEŞ