Gürkan, tüm belediyelere havai fişek çağrısında bulundu 

Sakarya'daki havai fişek fabrikasında ve önceki gün havai fişekleri taşıyan kamyonda yaşanan patlamanın ardından Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Edirne'de hiçbir etkinlikte havai fişek kulla

GÜNDEM 10.07.2020 11:05:00 0
Gürkan, tüm belediyelere havai fişek çağrısında bulundu 

 

 

 

Sakarya’daki bir havai fişek fabrikasındaki patlamanın ardından bugünde havai fişeklerin imha edilmesi için yüklenen bir kamyonda da patlama yaşandı. 

 

“HİÇBİR ETKİNLİKE HAVAİ FİŞEK KULLANMAYALIM”

 

Bunun üzerine Cumhuriyet Halk Partisi Parti Meclisi Üyesi, Gazeteci-Yazar Eren Erdem bir tweet paylaşarak, “Öteden beri doğru bulmadığım havai fişek kullanımı konusunda tüm belediyelerin ortak bir hassasiyet göstermesini, kamu kurumlarının hangi gerekçeyle olursa olsun hiçbir etkinlikte bunu kullanmamasını ve yaşanan patlamalardaki ihmali Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin araştırmasını öneriyorum’ ifadelerini kullandı. CHP’li Eren Erdem’in bu paylaşımını cevaplayan Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Twitter hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, “Edirne Belediyesi olarak doğaya saygılı ve korumacı olduk. Bugünden sonra artık hiçbir etkinliğimizde havai fişek kullanmayacağız. Tüm belediyelerimize çağrı yapıyorum; hiçbir etkinlikte havai fişek kullanmayalım” ifadelerini kullandı. 

 

Haber / Yakup KARATEPE