Seçim manifestosunu açıkladı

19 Temmuz'da yapılacak olan kongre öncesi İYİ Parti Tekirdağ İl Başkanlığı'na adaylığını açıklayan 3 isimden biri olan Şaban Terzi, seçim manifestosunu da açıkladı. 

GÜNDEM 8.07.2020 15:14:00 0
Seçim manifestosunu açıkladı

 

İl Başkan Adayı Terzi teşkilatçı bir yapı hedeflediklerini ifade etti. Başlıca hedeflerinin ‘mahalle temsilcilerinden ilçe yönetimlerine kadar teşkilat yapılarının güçlenmesi’ olacağını söyleyen Terzi, “Teşkilatların uyum içerisinde çalışması birinci önceliğimizdir. İl yönetiminin, ilçe yönetimlerine tepeden bakan, kişisel kararını dikte ettiren, baskıcı anlayışına karşıt düşünceyle hareket ederek, çoğulcu, fikirleri birleştirici ve katılımcı yönetim şekliyle teşkilatlara ışık olmayı hedefliyoruz” dedi. Başkanlık sisteminin ülkemizde olduğu gibi, parti içerisinde de, tek adam sistemi ile karıştırılmaması gerektiğini dile getiren Terzi “Aynı şeyleri yaparak, aynı düzeni devam ettirerek, umutsuzca farklı sonuçlar bekleme dönemi sona ermiştir. Bizler idealist, yaratıcı, genç beyinlere sahip bir altyapı ile, süregelen düzenin değişiminde ilk adımı atmaya kararlıyız. Tüm teşkilatların demokratik haklarının yanında olacağız” dedi. 

 

“ADAYLARIN BELİRLEYİCİSİ TEŞKİLAT MENSUPLARI OLACAK”

 

Yerel ve genel seçimlerde aday listelerinin, tüzükte yer alan şartlar çerçevesinde belirleneceğini dile getiren İl Başkan Adayı Şaban Terzi, “Kati beyanlarla sınırları çizilen adaylık süreci, tartışmaya açık değildir. Yerel ve genel seçimlerde adayların belirleyicisi, sadece teşkilat mensuplarımız olacaktır. İstisna aday belirleme devri sona ermelidir” dedi. Halkın ve partililerin elçisi olarak çıktıkları bu yolda, ülkemizin ve tüm il yönetimlerinin ihtiyaç duyduğu örnek hareketi, Tekirdağ il yönetimiyle başlatacaklarını ifade eden Terzi, “Teşkilatlarımızın ekonomik sıkıntılarını biliyoruz. Genel merkezimizden gelen yardımlar, tüm teşkilatlarımızın ekonomik sıkıntılarını giderebilecek kudrettedir. Eşit dağıtım modeli ile teşkilatlarımızın, kendilerini ekonomik olarak idame ettirecek güce sahip olmaları sağlanacaktır. Genel merkezden gelen bütçe yardımlarının şeffaf ve adil olarak dağıtılması amacıyla, tüm ilçe temsilcilerinden oluşan, bağımsız bir komisyon oluşturmak bu konuda atacağımız ilk adım olacaktır. Eşitsizliklere muhatap teşkilatlarımıza, adil bir düzen vaat ediyoruz” diye konuştu. 

 

 “KAZANIMLARIMIZI SONUNA KADAR SAVUNACAĞIZ”

 

Millet ittifakı olarak girdikleri seçimlerde önemli siyasal kazanımlar elde ettiklerini ve bu kazanımları sonuna kadar savunacaklarını söyleyen Terzi, “Teşkilatlarımızın hakkını kimseye yedirmeyeceğiz. Kazanımda büyük rol oynayan ittifak ortağı olduğumuz gerçeğinden hareketle, verilen sözlerin yerine getirilmesi hususu önemle vurgulanacak, ittifak ortağı olduğumuz şehrimizde varlık göstermemiz ve alınan her kararda pay sahibi olmamız sağlanacaktır. İttifak kanadına uzun soluklu birlikteliğin ancak taahhüt edilen sözlerin ifası ile mümkün olacağını, hassasiyetle hatırlatacak ve kamuoyu vicdanına seslenerek haklılığımızı ve kazanılmış haklarımızı yüksek sesle duyuracağız” dedi. 

Haber / Buse SERİN