Bilirkişi, "Trakya bölge planına aykırı"dedi

Edirne'nin Uzunköprü ilçesi Kavacık Köyü'nde kurulmak istenen Karma Organize Sanayi Bölgesi (OSB) ile ilgili olarak Danıştay 6'ncı Dairesi tarafından yapılan bilirkişi keşfinde, bölgede Organize Sanayi Bölge

GÜNDEM 7.07.2020 11:37:00 0
Bilirkişi, "Trakya bölge planına aykırı"dedi

 

Uzunköprü Ticaret ve Sanayi Odası ile Edirne İl Özel İdaresi tarafından Kavacık köyünde kurulmak istenen Uzunköprü Karma OSB'ye dair yapılan plan değişikliklerinin iptali için Danıştay 6'ncı Dairesi'ne köylüler tarafından açılan davaya ilişkin bilirkişi heyetinin hazırladığı rapor tamamlandı.

 

"VAZGEÇİLMESİ GEREKİYOR"

 

Avukat Bülent Kaçar ve köylüler bir araya gelerek kamuoyuyla bilirkişi raporu paylaştı. Bilirkişi raporunda, bölgede Organize Sanayi Bölgesi planlamasının Trakya bölge planına aykırı olduğu ifade edildi. Köylülerin avukatı Bülent Kaçar, "Bilirkişi raporuna ve köy halkına saygı gereği Organize Sanayi Bölgesi'nden vazgeçilmesi gerekiyor. Kavacık Köy Muhtarlığı'nın ve S.S. Kavacık Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi'nin müdahil olduğu bu davayı Kavacık köy halkı açtığı diğer iptal davalarıyla sahiplenmektedir. Bilim, Organize Sanayi Bölgesi projesinin hukuksuzluğunu kanıtlarıyla ortaya koymuştur" dedi.

 

"BİLİM DE BİZİM YANIMIZDA OLDU"

 

Kavacık Köyü Muhtarı Aziz Kurt da, bilirkişi heyetinin raporunun yerinde olduğunu ve adalete güvendiklerini belirterek, "Karma Organize Sanayi Bölgesi, köyümüzde yer üstü zenginliklerini bitirecek, tarım, hayvancılık ve köylünün yaşam hakkını elinden alacak olması nedeniyle bu projenin köyümüzde olmasını istemedik. Haklı mücadelemizde bilim de bizim yanımızda oldu. İlk günden beri hukuk ve adalete olan inancımızla davamızın arkasındayız. Bundan sonraki süreçte de adalete güvenimiz tamdır" ifadelerini kullandı. Köylüler adına konuşan Filiz Bilgin de, bilirkişi raporuyla haklılıklarının kanıtlandığını söyleyerek, "Raporda, köyümüzde kurulmak istenen Karma Organize Sanayi Bölgesi'nin doğaya, çevreye ve köyde yaşayan bizlere yaşam hakkı tanımadığı açıkça belirtilmiştir. Bilirkişi raporuyla haklılığımız nihayet gün yüzüne çıkmıştır. 2 yıldır sabırla sürdürdüğümüz hukuk mücadelemizde hukuka ve adalete olan inancımızı hiçbir zaman kaybetmedik. Bilimin haklı bulduğu talebimizin, Türk adaleti tarafından da haklı bulunmasını talep ediyor ve bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

 

Haber / Menşure KARDEŞ