Yanlış teşhis babasından döndü

İşe girmek için kan testini yaptırmak üzere Çerkezköy'de özel bir polikliniğe giden Mustafa Kaan Yavuz'a (17) iddiaya göre 8 saat arayla 2 farklı kan grubu teşhisi konularak 2 farklı kan grubu kartı

GÜNDEM 3.07.2020 19:12:00 0
Yanlış teşhis babasından döndü

 

 

Çerkezköy Kızılpınar Mahallesi’nde yaşayan ve işe girmek için istenen evraklar kapsamında kan testini yaptırmak üzere özel bir polikliniğe giden Mustafa Kaan Yavuz (17) burada test yaptırıp kendisine verilen B Rh+ kan grubu kartını alarak evine gitti.

 

YENİDEN İNCELEME YAPILDI

 

Oğluna işlerini halledip halletmediğini soran Mustafa Kaan Yavuz’un babası, oğlunun elindeki kan grubu kartını görünce ‘Senin kan grubun bu olamaz’ diye tepki gösterdi. Bunun üzerine yeniden polikliniğe gidip bir yanlışlık olup olmadığını soran Mustafa Kaan Yavuz, ‘bir yanlışlık yok’ cevabını aldı. Yavuz’un ısrarı üzerine daha önce alınan kanda yeniden inceleme yapılınca yanlışlığı fark eden poliklinik görevlileri 8 saat sonra Mustafa Kaan Yavuz’a bu kez A Rh + teşhisi koyarak ikinci kan grubu kartını verdi.

 

TEPKİSİNİ DİLE GETİRDİ

 

Buna tepki gösterince poliklinik yetkililerinden “Gidin istediğiniz yerden hakkınızı arayın. Buradakilere hesap soracak benim” cevabını alan Yavuz “İnsan sağlığı bu kadar ucuz olabilir mi? Bana konulan teşhise göre bana kan verilse belki telafisi mümkün olmayan sonuçlar doğuracaktır” diyerek tepkisini dile getirdi.

 

Haber / Şaban KARDEŞ