Ravza Camii açıldı

Kapaklı'da 2018 yılında yapımına başlanan ve geçtiğimiz haftalarda alt katı ibadete açılan Ravza Cami'nin açılış töreni bugün yapıldı. Açılış törenine katılan Tekirda

GÜNDEM 2.07.2020 18:45:00 0
Ravza Camii açıldı

 

Kapaklı’da 2018 yılında yapımına başlanan ve geçtiğimiz haftalarda alt katı ibadete açılan Ravza Cami’nin açılış töreni dün yapıldı. Açılış törenine katılan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, hayırsever vatandaşların katkılarıyla yapımı gerçekleştirilen caminin yapımında emeği bulunan herkese teşekkür ederken, caminin hayırlı olmasını temenni etti. Müftülük makamı, kütüphane, konferans salonu, yatılı hafızlık Kur’an Kursu ve sosyal alanların yer alacağı Ravza Camii ve Külliyesi tamamlandığında 5 bin kişi aynı anda ibadet edebilecek.

 

 

Kapaklı’da yapımına 2018 yılında başlanan Ravza Camii ve Külliyesi’ne bağlı olan ve bir bölümü tamamlanan Ravza Camii, 12 Haziran’da Kapaklı İlçe Müftüsü İsa Aktaş'ın kıldırdığı Cuma namazı ile ibadete açılmıştı. 19 Haziran tarihi itibari ile vakit namazlarına da açılan Ravza Camii’nin açılışı dolayısıyla bugün tören düzenlendi.

 

5 BİN KİŞİ AYNI ANDA İBADET EDEBİLECEK

 

Törene Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak,  Kapaklı Belediye Başkanvekili İbrahim Aktürk, Tekirdağ İl Müftüsü İsmail İpek, İlçe Müftüsü İsa Aktaş ve siyasi parti temsilcileri katıldı. Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, hayırsever vatandaşların katkılarıyla yapımı gerçekleştirilen caminin yapımında emeği bulunan herkese teşekkür ederken, caminin hayırlı olmasını temenni etti. Kurdele kesiminin ardından Albayrak, Aktürk ve beraberindekiler, Ravza Camii ve Külliyesi’nde devam eden çalışmalarla ilgili bilgi aldılar. Müftülük makamı, kütüphane, konferans salonu, yatılı hafızlık Kur’an Kursu ve sosyal alanların yer alacağı Ravza Camii ve Külliyesi tamamlandığında 5 bin kişi aynı anda ibadet edebilecek. Hayırseverlerin desteği ile yapımı devam eden Ravza Camii ve Külliyesi’nin en kısa zamanda tamamlanması hedefleniyor.

 

Haber / Buse SERİN