Belediye Meclisi, pandemi sonrası ilk toplantısını yaptı

Kapaklı Belediye Meclisi 3 aylık aranın ardından ilk meclis toplantısını bugün yaptı. Saat 14.00'da Kapaklı Meclis Başkan vekili İbrahim Aktürk başkanlığında Kapaklı Atatürk Kültür Merk

GÜNDEM 1.07.2020 18:01:00 0
Belediye Meclisi, pandemi sonrası ilk toplantısını yaptı

 

 

Belediye Başkanı Mustafa Çetin ile CHP’li Meclis Üyesi Halil İbrahim Erkan’ın katılmadığı toplantıda açılışın ardından 2 ek gündem maddesi gündeme eklendi. Saygı duruşunun ardından toplantının ilk gündem maddesinde encümen üyelerinin seçimi yapıldı. Kapaklı zarf usulü yapılan oylama sonucu encümen üyeliğine Feyzullah Yorulmaz, Serkan Genç ve Ali Aras seçildi. Komisyon üyelikleri seçimi de açık oylama ile yapıldı. İmar komisyonu üyeliğine AK Partili Meclis Üyeleri Şakir Demirel, Özgür Cengiz ve Halil Yıldırım ile CHP’li Meclis Üyeleri Turan Çakan ve Tahsin Aras seçilirken, Plan ve Bütçe Komisyonu üyeliğine de AK Partili Meclis Üyeleri Naciye Topçu, Eray Güner, Ziya Aslan ile CHP’li Meclis Üyeleri Yalçın Hal ve Erol Özkan seçildi. Tarife Komisyonu üyeliğine AK Partili Meclis Üyeleri Selvi Acet, Mustafa Sandıkçı ve İbrahim Aktürk ile CHP’li Meclis Üyeleri Mustafa Önder ve Kemal Kenar seçildi.

 

FAALİYET RAPORU OY ÇOKLUĞU İLE KABUL EDİLDİ

 

Komisyon üyelerinin seçiminin ardından toplantı dereceye giren sporcuların ödüllendirilmesi konulu yazının görüşülmesi ile devam etti. İlgili gündem maddesinin Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edilmesinin ardından boş kadro değişikliği konulu yazı da görüşülerek oybirliği ile kabul edildi. Tam zamanlı sözleşmeli personel olarak çalışacak olan mühendis ücretinin belirlenmesi konulu yazının Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edilmesinin ardından görüşülen 2019 yılı faaliyet raporu CHP grubunun red oyuna karşılık oy çokluğu ile kabul edildi. 2019 yılı denetim komisyonu raporunun okunarak meclise bilgi verilmesinin ardından 2019 Mali Yılı Gelir ve Gider Kesin hesapları da Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi.

 

KOMİSYONLARA HAVALE EDİLDİLER

 

Türkiye Sakatlar Derneği Kapaklı Şubesi ile İş Birliği Protokolü yapılması konusunun Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildiği toplantıda park alanına isim verilmesi konulu yazı da İmar Komisyonu’na havale edildi. Sondaj Kuyusu Açılmak üzere tahsis konulu yazının İmar Komisyonu’na havale edilmesinin ardından toplantı dolu kadro değişikliği konulu yazının görüşülmesi ile devam etti. İlgili gündem maddesinin oy birliği ile kabul edilmesinin ardından norm kadro cetvelleri konulu yazı da oy birliği ile kabul edilerek karara bağlandı. Tam zamanlı sözleşmeli personel olarak çalışacak olan tabip ücretinin belirlenmesi konulu yazının Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edilmesinin ardından taşınmaz satışı konulu yazı da Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi.

 

 

5 MİLYON TL KREDİ KULLANILACAK

 

Belediye yatırım ve hizmetlerinde kullanılmak üzere İller Bankası’ndan 5 milyon TL kredi kullanılması konulu yazının Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edilmesinin ardından toplantıya 15 dakika ara verildi. Verilen aranın ardından boş kadro değişikliği konulu yazı görüşülerek oybirliği ile kabul edilirken, Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nün kaldırılarak yerine Kültür Müdürlüğü ve Sosyal İşler Müdürlüğü adıyla 2 ayrı müdürlüğün kurulması konulu yazı da oybirliği ile kabul edildi. 1 adet aracın 3 ay süreyle Kapaklı İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne tahsis edilmesine ilişkin yazının oy birliği ile kabul edilmesinin ardından ek bütçe konulu yazı da Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi.

 

İMAR KOMİSYONU’NA HAVALE EDİLDİ

 

Temmuz ayı olağan meclis toplantısı, Kapaklı’daki muhtarlık binalarına ait elektrik, su, doğalgaz, internet ve telefon faturalarının belediye bütçesinden ödenmesi konulu yazının görüşülmesi ile devam ederken, ilgili gündem maddesi Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi. Meclis toplantısının 24’üncü gündem maddesinde ise trampa konulu yazı görüşüldü. Karaağaç Mahallesi’nde plansız alanda bulunan, mülkiyeti belediyeye ait yaklaşık bedeli 5 milyon 500 bin TL olan toplam 67.749 metrekare tarla vasfındaki 5 taşınmazın, İsmet İnönü Mahallesi 1552 ada 1 parselde bulunan, Toplu Konut İdaresi mülkiyetinde bulunan ve yaklaşık bedeli 14 milyon 500 bin TL olan 33.891,67 metrekare alan ile trampa edilmesi, yaklaşık 9 milyon TL’lik değer farkının ödenmesi ve protokol yapmak için belediye başkanına yetki verilmesi konusu İmar Komisyonu’na havale edildi. 

 

HIZLI TREN GÜZERGAHINDA KALAN PARSELLER KAMULAŞTIRILIYOR

 

Meclis toplantısının 25’inci gündem maddesinde taşınmaz devri ile ilgili yazı görüşüldü. Mülkiyeti Kapaklı Belediyesi’ne ait olan ve hızlı tren projesi kapsamında Devlet Demiryolları’nın kamulaştırma güzergahında kalan toplam 83.648,81 metrekarelik 30 adet parselin 19 milyon 683 bin 315,20 TL bedel üzerinden devrinin yapılması için belediye başkanına yetki verilmesi oy birliği ile kabul edildi.

 

 

TRAMPA İÇİN 9 MİLYON TL KREDİ KULLANILACAK

 

Meclis toplantısının bir sonraki gündem maddesinde trampa için kullanılmak üzere bankalardan 9 milyon TL kredi kullanılması konusu görüşülerek Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edilirken, bir sonraki gündem maddesinde yer alan belediye hissesinin satışı konulu yazı da İmar Komisyonu’na havale edildi.

 

TATİL KARARI İPTAL EDİLDİ

 

Bahçeli Evler Mahallesi 680 ada 2 parselin bedelinin ödenmesi veya takası konulu yazının  Plan ve Bütçe Komisyonu ile İmar Komisyonu’na havale edilmesinin ardından belediyeye ait kiralık yerler konulu yazı da Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi. İşyeri açma ve çalıştırma ruhsatları konulu yazının İmar Komisyonu’na havale edilmesinin ardından Kazak Gölü Mesire Yerinde bulunan organizasyon alanı için hazırlanan bütçe içi işletme ücret tarifesi konulu yazı ise Tarife Komisyonu’na havale edildi. Belediye hissesinin satışı konulu yazının oy birliği ile kabul edilmesinin ardından, pandemi nedeniyle 3 ay meclis toplantısı yapılamamasından dolayı Ağustos ayında meclisin tatil yapması kararının iptal edilmesi ve Ağustos ayında meclis toplantısının yapılması oybirliği ile karar bağlandı.

 

İKİNCİ OTURUM 6 TEMMUZ’DA

 

33 gündem maddesinin karara bağlanmasının ardından toplantının ilk oturumu sona ererken, 6 Temmuz Pazartesi günü saat 15.00’da Kapaklı Atatürk Kültür Merkezi’nde yapılacak olan ikinci oturumda da komisyona sevk edilen konular görüşülecek. 

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU