Bin 138 üreticiye 22 bin 293 kovan dağıtıldı

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından tarım ve hayvancılığın geliştirilmesi amacıyla hayata geçirilen ve ülke genelinde arıcılık konusunda günümüze kadar bir belediye tarafından uygulamaya

GÜNDEM 29.06.2020 15:06:00 0
Bin 138 üreticiye 22 bin 293 kovan dağıtıldı

 

 

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen ‘Arıcılığı Geliştirme ve Polinasyon Projesi’ kapsamında kovam dağıtımları dün Süleymanpaşa’da devam etti. Saat 10.00’da Sahil Dolgu Alanı’nda düzenlenen kovan dağıtımı programında konuşan Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanı Hacı Aslan, “Bu çapta arı kovanı dağıtım projesini gerçekleştirilen Türkiye'de tek büyükşehir olmaktan büyük bir mutluluk duyuyoruz” dedi.

 

TEKİRDAĞ’IN TARIMDAKİ ÖNEMİNE DİKKAT ÇEKTİ

 

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak da tarım alanında önemli projeleri hayata geçirdiklerini ve çiftçiler için değerli yatırımlara imza attıklarını ifade etti. Tekirdağ’ın tarımdaki önemine dikkat çeken Başkan Albayrak, tarım ve hayvancılığın, Tekirdağ'ın 5 vizyonundan bir tanesi olduğunu ifade ederek “Güçlü sanayisi, tarım ve hayvancılığı, lojistik yatırımları, üniversitesi ve çevreye duyarlı, kentleşme çalışmalarını tamamlamış mutlu ve yaşanabilir bir Tekirdağ için çalışıyoruz. Tarım ve hayvancılığın burada özel bir yeri var” dedi.

 

 

“BÖLGEMİZ BAL ÜRETİMİNE ÇOK UYGUN”

 

İl genelinde arıcılığı geliştirmek ve kovan sayısını artırmak amacıyla kovan dağıtımına devam ettiklerini kaydeden Albayrak, “Türkiye'de üretilen ayçiçeğinin yüzde 3'ü, kanolanın ise yüzde 65'i Tekirdağ'da üretiliyor” dedi. Buğdaydan sonra en yoğun şekilde tarımı yapılan ayçiçeği bitkisinin gerek nektar gerek polen olarak arıcılar için çok uygun bir bitki olması nedeniyle bölgemizin, bal üretimine çok uygun olduğunu söyleyen Albayrak, “Biz de Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak bu konuya özel önem verdik ve arı kovanı dağıtım projemizi başlattık. Bu proje kapsamında il genelinde bin 138 kişiye 22 bin 293 adet kovan dağıtımı yapmış olacağız” dedi. Albayrak, dağıtılan kovanların üreticilere hayırlı olmasını temenni etti.

 

“ÖNEMLİ BİR PROJE”

 

Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun da “Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarımsal alanda çiftçilerin ve üreticilerin her zaman yanında. Arı kovanı dağıtım projesi de önemli bir proje. Tüm üreticilere hayırlı olsun” dedi.Konuşmaların ardından Süleymanpaşa’da faaliyet gösteren 141 üreticiye 788 kovan dağıtımı yapıldı. 2015'ten bu yana Süleymanpaşa’da 282 üreticiye toplamda 5 bin 602 adet kovan dağıtımı yapıldığı, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından 2015 yılında başlatılan Arıcılığı Geliştirme ve Polinasyon Projesi kapsamında il genelinde bu yıl dağıtılacak 2 bin 300 adet kovan ile birlikte projenin sona ereceği ifade edildi.

 

 

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU