Sokak hayvanları çip ile takip edilecek

Kırklareli Valisi Osman Bilgin, Babaeski'de bir veteriner kliniğine yaptığı ziyarette, il genelindeki sokak hayvanlarının kulaklarına çip takılacağını belirtti. Vali Bilgin, "Her sokak hayvanının kulağ?

GÜNDEM 26.06.2020 16:47:00 0
Sokak hayvanları çip ile takip edilecek

 

 

Vali Bilgin, sokak hayvanlarının hayvan barınaklarında tedavisi tamamlanana kadar tutulduğunu, daha sonra kırsal bir alana veya belediyenin sorumluluk alanında bir yere bırakıldığını kaydederek, "Ondan sonra bakıyorsunuz, bir hayvan 10  hayvan, 10 hayvan 100 hayvan ve her tarafta sokak hayvanlarını görüyorsunuz ve bunlarla birlikte de tabii bu seferde kontrolü zorlaşıyor, toplum içerisinde her insanın yapısı aynı değil, takdir edersiniz ki hayvan sever var, sevmeyen var bu seferde hayvan katliamları oluyor. Bunun için biz ilimizde, İl Tarım Orman Müdürlüğümüz ile çok güzel bir sistem oluşturduk" dedi.  

 

"HER AŞAMAYI TAKİP EDECEĞİZ"

 

Oluşturdukları sistem hakkında bilgi veren Vali Bilgin, "Her sistemin eleştirilme gereği vardır ama biz irade ortaya koyduk. Biz ortaya koyduğumuz bu irade ile Valilik olarak, belediyelerimizi yalnız bırakmamak için tüm belediyelerimiz ile birlikte kendi bölgesindeki kliniklerde sokak hayvanlarını kısırlaştırarak kontrollü bir şekilde, bizim dostlarımız olarak bizlerle birlikte yaşamasını sağlayacağız. Dolayısıyla bu çalışmalar önemli burada sağ olsunlar özel bir klinik açtılar, bizde onlarla anlaşarak, bölgede bütün taramaları yapacaklar, daha sonra onların kısırlaştırılması, tedavi süreçlerinin her aşamasını da takip edeceğiz. Bu süreçte bütün hayvan seveler, bütün vatandaşlarımız ile hep beraber istişare halinde olacağız. Burada yapılan aşıları ve işleri de gelip denetleyebilirler. Ayrıca şunu da yapacağız her sokak hayvanının kulağına bir çip takacağız, hangi tarihte kısırlaştırıldığını, hangi bölgeden alındığını, bunun bütün bilgilerine kadar bunu çipe işleyeceğiz. Herkes o hayvanı çipinden tanıyacak. Yani kısacası olumsuz bütün ihtimallerin önüne geçmiş olacağız. Ben burada vatandaşlarımızı, hayvan severlerimizi gerçek manada bu projeye destek vermelerini bekliyorum çünkü devletimiz bu iş için gerçekten büyük bir uğraş veriyor, biz uğraş veriyoruz. Artık bölgemizde sokak hayvanlarının katliamları ile ilgili olumsuz hiçbir şey yaşanmasını istemiyoruz" dedi.

 

Haber / Yener AKBABA