Çetin: Can kaybı olmaması tek tesellimiz

İYİ Parti Kapaklı İlçe Başkanı Yusuf Çetin, Salı günü Kapaklı'da etkili olan sağanak yağış nedeniyle ekili tarım alanlarında, iş yerlerinde, evlerde çok büyük maddi hasarların ol

GÜNDEM 24.06.2020 18:51:00 0
Çetin: Can kaybı olmaması tek tesellimiz

 

Son günlerde Türkiye genelinde etkili olan yağmur ve dolu yağışlarından, bölgemizin ve Kapaklı’nın da olumsuz bir şekilde etkilendiğini belirten İYİ Parti Kapaklı İlçe Başkanı Yusuf Çetin “Ne yazık ki Bursa Kestel ilçesinde 5 vatandaşımız hayatını kaybetti. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza rahmet ve yakınlarına baş sağlığı diliyorum” dedi

 

VATANDAŞLARIMIZ MAĞDUR OLDU

 

Kapaklı’da can kaybı olmamasının tek tesellileri olduğunu söyleyen Çetin “Fakat ekili tarım alanlarında, iş yerlerinde, evlerde çok büyük maddi hasarlar oluştu. Bu tabloda bile ilçemizde bulunan siyasiler yaşanan uygunsuzlukların nedenlerini bulup, çözüm üreteceklerine A belediyesinin işiydi, B belediyesinin işiydi, şunun döneminde oldu, bunun döneminde oldu diyorlar. Kim ne derse desin vatandaşlarımız mağdur oldu. İlçemizde dün yaşanan yoğun yağıştan etkilenen, yolların, binaların, parkların, meydanların plansız ve kuralsız yapılaşma ile coğrafi konumlar dikkate alınmadan yapıldığı kendisini apaçık gösterdi” dedi.

 

“HER TÜRLÜ DESTEĞİ VERMEYE HAZIRIZ”

 

Dün yaşanan yoğun yağış sonunda ortaya çıkan yanlışları birilerinin üstenmesi yerine, Tekirdağ’ı, Kapaklı’yı yöneten belediye ve hükümet yetkililerinin, bu felaketin tekrarı olmaması için biran önce eksikleri giderip, mağdur oran vatandaşların mağduriyetini gidermesi gerektiğini söyleyen Çetin, “Bu süreçte, İYİ Parti olarak, üzerimize düşen sorumluluk ile her türlü desteği vermeye hazırız” dedi.

 

 

“TOPLANMA MERKEZİ, BU KURALLARA UYGUN MU?”

 

Çetin “Başımıza bir musibet gelmeden tedbir almayı düşünmemiz gerekiyor. İlçemizin selden etkilendiği kadar, Marmara Denizi’nde olması kesin gözüyle bakılan ve ilçemizde şiddetli olarak hissedileceği bilim insanları tarafından bildirilen deprem için de yapılan hazırlıkların yanlış olduğu, dün İsmetpaşa Mahallesi’nde bulunan ve deprem toplanma merkezi olarak düşünülen Bülent Ecevit Parkı’nı su bastığı, vatandaşların rehin kaldığı görüldü. Toplanma bölgeleri afet ve acil durumlar sonrasında geçici barınma merkezleri hazır olana kadar geçecek süre içerisinde yaşanacak paniği önlemek ve sağlıklı bilgi alışverişini sağlamak amacıyla halkın tehlikeli bölgeden uzaklaşarak toplanabileceği güvenli alanlar olarak belirlenmelidir. İlçemizdeki toplanma merkezleri coğrafi yerleri durumu ile bu kurallara uygun mudur?” diye konuştu.  

 

 İYİ Parti Kapaklı teşkilatı olarak Kapaklı’da yaşanabilecek her türlü doğal afete karşı Büyükşehir Belediyesi, İlçe Belediyesi ve hükümet birimlerinin en kısa sürede gerekli önlemleri almalarını beklediklerini söyleyen Çetin “Her türlü desteği kendilerine vereceğimizi bildiririz” dedi. Bölgemizde ve Kapaklı’da yaşanan olumsuzluklardan zarar gören vatandaşlara geçmiş olsun dileğinde bulunan Çetin, hayatını kaybeden vatandaşlara Allah’tan rahmet, yakınlarına da başsağlığı diledi.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU