İzmarit, mangal kömürü yüklü kamyonette yangına neden oldu

Malkara'da hareket halindeki kamyonetin mangal kömürü yüklü kasasına başka bir araçtan atılan sigara izmariti yangın çıkardı. Kamyonet sürücüsü Mustafa Kümür, "Lütfen araçların

GÜNDEM 22.06.2020 09:06:00 0
İzmarit, mangal kömürü yüklü kamyonette yangına neden oldu

 

 

 

Olay, Tekirdağ – Malkara Karayolu üzeri Alaybey Mahallesi mevkiinde meydana geldi. Kamyonetinin kasasına İstanbul'dan yüklediği yaklaşık 1 ton civarındaki mangal kömürünü Balıkesir’in Edremit ilçesindeki işletmesine götüren Mustafa Kümür (50) yönetimindeki, 10 LK 073 plakalı kamyonetinin üstü açık kasasına, hareket halindeki başka bir araçtan atılan sigara izmariti düştü. Yanan sigara izmariti kasadaki çuvallanmış mangal kömürlerini tutuşturdu. Kasadan yükselen dumanları fark eden sürücü Mustafa Kümür, aracı kenara çekti.

 

‘İLK MÜDAHALEYİ AĞAÇDAN KOPARDIKLARI DALLAR İLE YAPTILAR’

 

Aynı araçta yanında bulunan yeğeniyle birlikte araçtan aşağıya inen Mustafa Kümür ilk müdahaleyi yol boyundaki ağaçlardan kopardıkları ağaç dallarıyla yaptı. O sırada oradan geçmekte olan 3 kişilik karayolları ekibi de yangını fark etmeleri üzerine durarak ağaçlardan kopardıkları dallar ile yardım ederek yangını söndürmeye çalıştı. Ardından yangın Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Malkara İtfaiye Ekipleri’ne bildirildi. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri yangını büyümeden söndürdü. Yangında, kamyonet kasasında bulunan yaklaşık 1 ton mangal kömürü ile kamyonetin kasası zarar gördü. İtfaiye ekipleri yaptıkları incelemede yangına atılan bir sigara izmaritinin neden olduğunu belirledi.

 

 

‘HEM CANIMIZDAN HEM MALIMIZDAN OLUYORDUK’

 

Sürücüleri araçlarından yanan sigara izmaritlerini yollara atmaması konusunda uyaran kamyonet sürücüsü Mustafa Kümür, “Lütfen araçlarınızdan yanan sigara izmaritlerinizi yollara atmayın. Görüyorsunuz, bakın, hem canımızdan hem malımızdan oluyorduk. Ben kamyonetime yüklediğim mangal kömürlerini Edremit ilçesine götürüyordum. Bir araçtan atılan sigara izmariti hem mangal kömürlerini hem de aracımı yaktı. Kim o sigara izmaritini attıysa evi yıkılsın. Az kalsın ben de yeğenim de yanarak ölüyorduk. Çok yazık. Ve günahtır” dedi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

 

 

Haber / Murat YAYIN