Albayrak: Çorlu'nun ulaşım damarlarını açıyoruz

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, yaptıkları yol çalışmalarıyla Çorlu'nun ulaşım damarlarını açtıklarını kaydederek, "Türkgücü ve Şahbaz yolları projele

GÜNDEM 15.06.2020 12:55:00 0
Albayrak: Çorlu

 

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'nin Çorlu'da 2014 yılından bu yana İsmetpaşa Caddesi, Çamlıbel Caddesi, Eski Bağlar Caddesi ve Adnan Doğu Bulvarı ile Türkgücü, Önerler ve Sarılar mahallelerinin yollarında toplam 180 bin metrekare sıcak asfalt, 335 bin metrekare silindirle sıkıştırılmış beton (SSB), 344 bin metrekare sathi kaplama (soğuk asfalt) olmak üzere toplam 859 bin metrekare yol çalışması yapıldığını kaydeden Albayrak, "Ayrıca 50 bin metrekare kaldırım yapıldı. Söz konusu üstyapı yatırımlarının maliyeti 32 milyon TL olarak gerçekleşti" dedi.

 

"50 MİLYON TL'YE ULAŞMIŞ OLACAK"

 

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı'nın 2020 yılı yatırım programı kapsamında Çorlu Orion Kavşağı düzenleme çalışması, Ali Osman Çelebi Bulvarı ve Cemal Gürsel Caddesi'nin projelendirme çalışmalarını da yaptığını kaydeden Albayrak, "İhale süreçleri başlatıldı. Öte yandan Türkgücü ve Şahbaz yolları projelendirme çalışmaları devam ediyor. Bu çalışmaların yaklaşık 18 milyon TL maliyetle tamamlanması öngörülüyor. İhale süreçleri devam eden çalışmaların da tamamlanmasıyla Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'nin Çorlu'daki yatırımlarının maliyeti 50 milyon TL'ye ulaşmış olacak" ifadelerini kullandı.

 

 

"DAHA KONFORLU BİR ULAŞIM İMKANI SAĞLANACAK"

 

İmar planı çalışmaları, kamulaştırması ve projesi Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan Emlak Konutları Köprüsü'nün inşaat çalışmalarının da Karayolları 1. Bölge Müdürlüğü tarafından sürdürüldüğünü kaydeden Kadir Albayrak, "Halihazırda kullanılmakta olan mevcut köprüde Orion Kavşağı'ndan Dumlupınar Caddesi'ne, oradan da mevcut Emlak Konutları Köprüsü'ne kadar olan güzergahta geçişler tek bir yol şeridinden sağlanıyor. Yapılmakta olan yeni köprünün hizmete girmesiyle iki gidiş iki geliş olmak üzere vatandaşlara daha konforlu bir ulaşım imkanı sağlanacak. Ayrıca köprünün Çevre yoluna, Edirne ve İstanbul yönlerinde bağlantı yapılmasıyla trafik akışında büyük rahatlama yaşanacak" dedi.

 

"BÜYÜK MESAFE KAT ETTİK"

 

Çorlu'da yapılan ve devam eden üstyapı yatırımlarıyla ilgili de açıklama yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Albayrak, "Gelişmiş sanayisi, güçlü ekonomisi ve ticari alanlarıyla cazibe merkezi haline gelen ve hızla büyüyen Çorlu'da, ulaşım ağını daha da geliştirmek ve trafiği rahatlamak adına 2014 yılından bu yana hizmetlerimizi sürdürüyoruz. Yol yapım çalışmalarımızda büyük mesafe kat ettik. Çorlu şehir içi trafiğini rahatlatacak olan Emlak Konutları Köprüsü'nün yapımı da devam ediyor. 2020 yılı yatırım programımız kapsamında gerçekleştireceğimiz çalışmalarla birlikte Çorlu'daki üstyapı yatırımlarımızın maliyeti 50 milyon TL'ye ulaşmış olacak. Tüm bu hizmetlerimizin vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum" ifadelerini kullandı.

 

Haber / Buse SERİN