Ata: Hem bugün hem de geleceğimiz için oldukça önemli

Marmaraereğlisi Belediyesi, Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğü giren Sıfır Atık Yönetmeliği'nce Sıfır Atık Yönetim Sistemi'ni kurarak sıfır atık belgesini almaya hak kazand?

GÜNDEM 12.06.2020 19:04:00 0
Ata: Hem bugün hem de geleceğimiz için oldukça önemli

 

Marmaraereğlisi Belediyesi tarafından başlatılan "Sıfır atık, sıfır kayıp" projesi kapsamında ilçede bulunan bütün okullarda belediye personeli tarafından konferanslar yapılmıştı.

 

"ÇEŞİTLİ ÖDÜLLER ALDIK"

 

Marmaraereğlisi Belediye Başkanı Hikmet Ata, konu ile ilgili yaptığı açıklamada, "Sıfır atık, sıfır kayıp’’ kampanyası hem bugün için, hem de geleceğimiz için oldukça önem arz eden bir projedir. Bu proje de ekiplerimiz ile birlikte çalışarak belediyemiz olarak belgemizi almaya hak kazandık. Geçtiğimiz dönem bu projelere destek vermek amacıyla doğa ve çevre konularında birçok etkinlik düzenledik. Bunların başında okullarımızda Atık Pil Toplama Yarışmaları olmuştu. Oldukça başarılı sonuçlar elde ettik ve bu konuda sıralamaya giren okullarımıza çeşitli ödüller verdik.  Toplumun bu konuda duyarlı olmasına geleceğimiz açısından oldukça ihtiyacımız var. Bu bilinci ağaç yaşken eğilir prensibiyle çocuklarımıza aktarmalı ve ülkemizin yarınlarını teminat altına almalıyız" ifadelerini kullandı.

 

"PROJENİN CİDDİYETİNİN FARKINDAYIZ"

 

Marmaraereğlisi Belediyesi Çevre Koruma Kontrol Müdürü Ozan Deniz de, "Proje kapsamında önem arz eden konular; Doğal kaynaklarımızın daha verimli kullanımını sağlamak, atığı kaynağında azaltmak yada geri kazanmak, değerlendirilebilir atık toplama verimini arttırmak, depolama alanına giden atık miktarını azaltarak atığın çevresel etkisini minimize etmektir. Geri dönüşüm ve geri kazanım sistemlerinin oluşturulması ve toplumca etkin kullanılması için bu bilincin oluşturulması gerekmektedir. Marmaraereğlisi Belediyesi Çevre Koruma Kontrol Müdürlüğü olarak projenin ciddiyetinin farkında olarak çalışmalarımıza yön veriyoruz" dedi.

 

Haber / Yakup KARATEPE