Gölün gönüllü koruyucusunu darp ettiler

Silivri'de bulunan Değirmenköy Göleti'nde gece hem kamp kurup gölün gönüllü koruyuculuğunu yapan, hem de kaçan avlanmanın, göle ağ atılarak, elektrik verilerek balıkların öldürülmesini

GÜNDEM 9.06.2020 18:21:00 0
Gölün gönüllü koruyucusunu darp ettiler

 

 

Dün akşam saatlerinde göl çevresine gelen 5 kişi iddiaya göre, gölün korumak için günlerdir göl çevresinde kamp kuran Hasan Sadettin Koçaslan’ı darp ederek çadırını yıktı. Bununla da kalmayan gözü dönmüş saldırganlar, iddiaya göre çadırda asılı olan Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün resminin de olduğu bayrağı bıçakla hunharca parçaladı.

 

“150-200 METRE AĞ ÇEKTİLER”

 

Olayı anlatan Hasan Sadettin Koçaslan, “Bundan 15 gün önce o kişiler yukarıya ağaç ekiyorlardı. Karşıdan karşıya kesmişlerdi barajı. Ben de barajın kenarında devriye geziyorum,  bir akşam orada 2 tane araba bekliyordu. Çadırdaki battaniyemi aldım, onlara daha yakın olan söğütlerin kenarına pusu kurdum. Onlar beni görebiliyordum ama onlar beni göremiyordu. Saat 23:00 gibi botu şişirdiler, 150-200 metre ağ çektiler. Ben bunu görünce muhtarı aradım. Muhtar da jandarmayı aramış. Muhtar gelince ben oradan çıktım, çıkınca da beni gördüler. Ben ondan sonra çadırı görünmeyecek bir yere taşıdım” dedi.

 

“KÜFÜR EDEREK DARP ETTİLER”

 

“Hem doğayı katlediyorsun, hem elektrik veriyorsun, hem ağ çekiyorsun bir de düşmanlık ediyorsun” diyerek bu kişilere tepki gösteren 3 çocuk babası Koçaslan, sabah saat 08:30 sıralarında olay yerine gelen jandarmanın bot ile ağı aldığını ve adli işlemlerin başladığını belirterek, “O kişiler dün akşam saatlerinde 5 kişi buraya geldiler. Bir tanesi yanda duran baltayı aldı, ‘sen mi bizi şikayet ettin’ dedi. Devletime, bayrağıma, jandarma ekiplerine küfürler etmeye başlayınca benim de şalter koptu, ama 5 kişiydiler bir şey yapamadım, beni darp ettiler. Olayın ardından arkadaşım Suat Yağcı’ya haber verdim” dedi.

 

 

 “BU İŞİN ARKASINI BIRAKMAYACAĞIZ”

 

Gölün koruyucularından amatör balıkçı Suat Yağcı da “Hasan ağabey telefon kullanmayan bir arkadaş. Gönüllü bir şekilde burada kampçılık yapıyor. Bize bilgi veriyor, ihbar ediyor. Biz de çoğu zaman burada bulunmaya çalışıyoruz fakat biz bu hafta kampımızı sonlandırdık çünkü yaz geldi balıkçılar çoğaldı burada, bu saatten sonra vukuat sayısı az olur diye düşündük. Fakat adamlar bizim gitmemizi bekliyormuş. Biz Pazar günü kampı bitirdik, gönüllü olarak kamp yapıyorduk burada. Biz gidince gelip kalleşçe, hunharca Hasan ağabeyi darp etmişler, gözünü şişirmişler. Silah dayamışlar, diz çöktürmüşler, yani terör estirmişler burada. Bu yaşananlar insanlık dışı. Biz tabi gerekli yerlere başvurduk, bu işin arkasını bırakmayacağız” dedi.

 

Haber / Şaban KARDEŞ