Cemaat avluya sığmadı

Koronavirüsü tedbirleri kapsamında 16 Mart tarihinde cemaatle namaz kılınması kısıtlanan camiler, geçtiğimiz hafta Cuma namazının kılınmasıyla kademeli olarak açılmıştı. Bu hafta da camilerde iki

GÜNDEM 5.06.2020 18:05:00 0
Cemaat avluya sığmadı

 

 

Yeni tip koronavirüs salgını dolayısıyla bir süre cemaatle namaz kılınması kısıtlanan camilerde yaklaşık 2 buçuk aylık aranın ardından geçtiğimiz hafta ilk Cuma namazı kılınmıştı. Dün de camilerde ikinci defa Cuma namazı kılındı.

 

PARK VE SOKAKLARDA SAF TUTTULAR

 

Kapaklı’da Mevlana Camii’nde de sosyal mesafeli kılınan namaz sebebiyle avluya sığmayan cemaat, caminin yanındaki park ve yeşil alan ile sokaklarda namaz kıldı. Geçen hafta kılınan ilk Cuma namazının ardından bu hafta da sosyal mesafe kuralına uyularak kılınan ikinci Cuma namazında vatandaşlar cami avlusunu doldurdu. Sosyal mesafe kuralına uyarak saf tutan cemaat cami avlusuna sığmayınca bazı vatandaşlar caminin yanındaki park ve sokaklarda saf tuttu. Evlerinde abdest alarak gelen vatandaşlar seccadelerini de evlerinden getirirken, maskesiz gelen vatandaşlara ise belediye tarafından maske dağıtıldı.

 

 

TEMİZLİK VE YIKAMA ÇALIŞMASI YAPILDI

 

Kapaklı Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, Cuma namazı öncesi ilçedeki tüm camilerin önü ve Cuma namazı kalınacak alanlarda temizlik ve yıkama çalışmaları yaparken, polis ekipleri de Cuma namazı boyunca vatandaşların sosyal mesafe kuralına uymalarının sağlanması amacıyla cami önlerinde ve Cuma namazı kılınan alanlarda kontrol yaptı.

 

CAMİ AVLULARINDA NAMAZ KILINDI

 

Çerkezköy’de de normalleşme sürecinde ikinci Cuma namazı Onbeş Temmuz Şehitler Cami, Bahçeli Cami, Kızılpınar Ayşe Nene Hatun Cami, Veliköy Merkez Cami, Kızılpınar Medine Cami, Kızılpınar Merkez Cami,  Kızılpınar Fatih Sultan Mehmet Cami, Gazi Osman Paşa Cami, Kuba Cami, Mevlana Cami, Mekke Cami, İstasyon Cami, Mimarsinan Cami, Fatih Cami, Er-Kaynak Cami ve Veysel Karani Cami’nin avlularında kılındı.  Camilerinin avlularına sığmayan bazı vatandaşlar, camilerin çevresindeki park ve yeşil alanlar ile sokakta Cuma namazını kıldı.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU