Bakan Karaismailoğlu: Bütçe imkanlarına göre yapılacak

İYİ Parti Tekirdağ Milletvekili TBMM Katip Üyesi Enez Kaplan, Mart ayında Yıldızkent Kavşağı ile ilgili dönemin Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan tarafından yanıtlanması istemiyle TBMM Ba

GÜNDEM 4.06.2020 18:57:00 0
 Bakan Karaismailoğlu: Bütçe imkanlarına göre yapılacak

 

İYİ Parti Tekirdağ Milletvekili TBMM Katip Üyesi Enez Kaplan, Mart ayında dönemin Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan tarafından yanıtlanması istemiyle soru önergesi vererek Yıldızkent Kavşağı’ndaki trafik yoğunluğunu gündeme getirmişti.

 

“MUHTELİF SORUNLARLA KARŞI KARŞIYA KALIYOR”

 

Çerkezköy’e bağlı Uzunhacı, Karlı, Bahçeağıl, Pınarca ve Yanıkağıl köyleri ve Karaağaç beldesinin 2012 yılında 6360 sayılı yasa ile ilçe olan Kapaklı’ya bağlandığını belirten Kaplan, Kapaklı’nın her geçen gün göç aldığını ve büyüdüğünü, beraberinde muhtelif sorunlarla karşı karşıya kaldığını belirtmişti.

 

TRAFİK YOĞUNLUĞUNU GÜNDEME GETİRMİŞTİ

 

Kapaklı’nın etrafından çok sayıda fabrikanın bulunduğunu, bu fabrikalarda yaşayan vatandaşların her gün mesai giriş ve çıkışlarında özellikle Yıldızkent Kavşağı’nda trafikle ilgili büyük sorunlar yaşandığını belirten Kaplan, önergesinde Yıldızkent Kavşağı’nda oluşan yoğunluğun giderilmesi için önlemler alınıp alınmayacağını sormuştu.

 

 

PROJESİ TAMAMLANDI

 

Enez Kaplan’ın soru önergesine, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan’ın görevden alınmasının ardından onun yerine atanan Adil Karaismailoğlu yanıt verdi. Bakan Karaismailoğlu “Tekirdağ’a bağlı Kapaklı’da, trafik yoğunluğunun azaltılması amacıyla ‘Kapaklı farklı seviyeli kavşağı uygulama projesi’ tamamlanmış olup, bütçe imkanlarına bağlı olarak yapımı gerçekleştirilecektir” dedi.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU