Vali Yıldırım: Kaynaklarımızı bilinçsizce tüketmemeliyiz

5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayısıyla mesaj paylaşan Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, "Tarihimizden örnek alarak çevre konusunda daha çok duyarlı olmalıyız. Kaynaklarımızı bilinçsizce tÃ

GÜNDEM 4.06.2020 18:35:00 0
Vali Yıldırım: Kaynaklarımızı bilinçsizce tüketmemeliyiz

 

Birleşmiş Milletlere üye 113 ülkenin katılımı ile 1972 yılında çevre konusunda Stockholm’de yapılan ilk uluslararası konferansın düzenlenme tarihi olan 5 Haziran, “Dünya Çevre Günü” olarak ilan edildi.

 

"DAHA AZ YAŞANABİLİR BİR HALE GETİRİYOR"

 

Dünya nüfusundaki hızlı artış, çarpık kentleşme, sanayileşme ve doğal kaynakların bilinçsiz kullanımı gibi faktörlere bağlı olarak ortaya çıkan çevre sorunlarının, bütün insanlığın geleceğini tehdit eder hale geldiğini kaydeden Vali Yıldırım, "Bu faktörlerin tetiklediği küresel ısınma; iklim değişikliklerine, buzulların erimesine, sellere, yangınlara neden olarak dünyamızı daha az yaşanılabilir bir hale getirmektedir" dedi.

 

"BİZE VERİLEN BİR NİMET"

 

Vali Yıldırım, "Tek yaşam alanımız olan dünyamızı yaşanır kılmak ve gelecek nesillere yaşamlarını en temiz ve sağlıklı bir şekilde sürdürebilmelerine imkan sağlayacak nitelikte bırakabilmek için çevre üzerinde olumsuz etkilere neden olan etkenleri asgariye indirmek ve doğal dokunun bozulmasını önleyecek tedbirleri almak devlet ve birey olarak hepimizin ortak görev ve sorumluluğudur. Tarihimiz boyunca milletimiz, dünyanın bize verilen bir nimet olduğuna, insanoğlunun bu nimeti korumakla, israf etmeden kullanmakla mükellef olduğuna, verilen nimetlerde insanların ve canlıların hakkı olduğuna inanmıştır. Nimeti israf ve nimeti gözetmemek bir nankörlük ve hakka tecavüz olarak algılanmıştır. Bu yüzden doğa ve çevrenin korunmasına ve hayvan haklarına yönelik yasal düzenlemeler yapılmış, doğa, çevre ve canlılar kanun ve nizamnamelerle korunmuştur" dedi.

 

"HASSASİYET GÖSTERMELİYİZ"

 

Tarihimizden örnek alarak çevre konusunda daha çok duyarlı olmamız gerektiğini belirten Vali Yıldırım, "Kaynaklarımızı bilinçsizce tüketmemeli, geri dönüşüm konusunda hassasiyet göstermeli, her türlü israftan kaçınmalıyız. Bizler, bizden sonraki nesillere güzel bir doğa ve çevre bırakmakla yükümlüyüz. Bu vesileyle, Dünya Çevre Gününün çevre sorunları konusunda toplumsal farkındalığın artmasına katkı sağlamasını temenni ediyor, 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nüzü kutluyorum" dedi.

 

Haber / Yener AKBABA