Sınav Koordinasyon Kurulu Toplantısı yapıldı

Kırklareli Üniversitesi'nde Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı'nın (ÖSYM) bu yıl düzenleyeceği MSÜ ve YKS sınavlarına ilişkin Sınav Koordinasyon Kurulu Toplantısı yapıldÄ?

GÜNDEM 4.06.2020 18:28:00 0
Sınav Koordinasyon Kurulu Toplantısı yapıldı

 

ÖSYM’nin bu yıl düzenleyeceği Milli Savunma Üniversitesi Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavı (2020-MSÜ) ve Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na (2020-YKS) yönelik koordinasyon kurul toplantısı, Kırklareli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bülent Şengörür başkanlığında yapıldı.

 

ALINACAK ÖNLEMLER GÖRÜŞÜLDÜ

 

Kırklareli Üniversitesi Rektörlük Yönetim Kurulu Odası’nda düzenlenen toplantıya; Vali Yardımcısı Mustafa Ünlüsoy, Kırklareli İl Emniyet Müdürü Seçkin Çengeloğlu, Kırklareli İl Jandarma Komutanı J. Albay Kadir Oğuz, Kırklareli İl Milli Eğitim Müdür Vekili Hüseyin Kalkan, Kırklareli Belediye Başkan Yardımcısı Arda Kolcular, Kırklareli Merkez İlçe Nüfus Müdürü Kenan Atay ve Kırklareli İl Sağlık Müdürlüğü Temsilcisi Dr. Murat Kılıç katıldı. Toplantıda sınavların yapılmasına yönelik olarak alınan genel önlemlerin yanı sıra koronavirüs salgını çerçevesinde alınacak ek önlemler de görüşüldü.

 

ADAYLAR HARİÇ KİMSE ALINMAYACAK

 

Toplantıda, ÖSYM’nin fiziki mesafe ve hijyen önlemleri çerçevesinde, önceki yıllara göre bina ve görevli sayılarını arttırdığı ve sınav salonlarında normal koşullarda sınava giren aday sayısından daha az sayıda adayın sınava katılımının sağlanacağı vurgulandı. Binalara girişlerin de sosyal mesafe kurallarına dikkat edilerek sağlanacağı ve binaların bahçelerine adaylar dışında kimsenin alınamayacağı, ayrıca tüm aday ve görevlilere bina girişinde koruyucu maske ve hijyen malzemeleri verileceği belirtildi. Rektör Prof. Dr. Bülent Şengörür, yapılacak sınavların sağlıklı ve sorunsuz bir şekilde yapılması için adayların sınav yerlerine erken gelerek alınacak önlemlere riayet etmeleri gerektiğine dikkat çekerek, sınava girecek bütün adaylara başarılar diledi.

 

Haber / Yakup KARATEPE