500 esnafa 21 bin 655 TL kredi kullandırıldı

Halkbank, Ekonomik İstikrar Kalkanı kapsamında esnaf ve sanatkarlara, koronavirüs ile mücadele sürecinde ekonomik faaliyetlerine destek sağlamak amacıyla 'Esnaf Destek Paketi' ile işletme kredisi imkanı sunuyor.

GÜNDEM 3.06.2020 17:23:00 0
500 esnafa 21 bin 655 TL kredi kullandırıldı

 

 

 

Çin’de ortaya çıkan ve ülkemizi de etkileyen koronavirüs sürecinde ekonomik olarak zor zamanlar geçiren esnaf ve sanatkarlar, Halkbank tarafından sunulan Esnaf Destek Paketi’nden yararlanmak için Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi’ne başvurularını sürdürüyor.  

 

YÜZDE 4.5 FAİZLİ, 36 AY VADELİ

 

Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Muzaffer Yaztepe, “Daha önce kooperatiften kredi çekenlerin de yararlanabildiği yüzde 4.5 faizli, 25 bin TL limitli kredi; 36 ay vadeli, 6 ay ödemesiz ve 6 eşit taksit olarak uygulanıyor. Kooperatiften daha önce kredi alan esnaf ve sanatkarlar başvurularını kooperatif aracılığı ile yaparken, kooperatiften hiç kredi almayan esnaflar ise Halkbank’ın internet sitesinden online başvuru yapabiliyor” dedi.

 

500 KİŞİYE KREDİ VERİLDİ

 

Kooperatif olarak esnafa destek paketi kapsamında Mayıs ayı sonuna kadar 500 esnaf ve sanatkara 21 milyon 655 bin TL kredi kullandırılmasını sağladıklarını kaydeden Yaztepe, Halkbank’ın Kredi Kefalet Kooperatiflerinin kefaletiyle 5 yıla kadar uzun vadeli 150 bin TL üst limitli işletme kredisi de verdiğini belirterek işletme kredisine de başvuruların yoğun bir şekilde devam ettiğini söyledi.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU