Çetin: Sıfır Atık Belgesi aldık

Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yürütülen "Sıfır Atık Projesi" kapsamında gerçekleştirdikleri çalışmalar dolayısıyla Tek

GÜNDEM 3.06.2020 17:17:00 0
Çetin: Sıfır Atık Belgesi aldık

 

Çöpleri ayrıştırarak bir yandan geri dönüşüme katkı sağladıklarını, diğer yandan doğayı koruduklarını belirten Çetin, "Temizlik İşleri Müdürlüğümüzün yapmış olduğu çalışmalar neticesinde 12 Temmuz 2019 tarihli ve 30829 sayılı Resmi Gazete ’de yayımlanarak yürürlüğe giren Sıfır Atık Yönetmeliği’nce tüm şartları sağlayan belediyemiz, Sıfır Atık Sistemini kurarak Sıfır Atık Belgesi almıştır” dedi.

 

"TÜM KAPAKLI'DA HAYATA GEÇİRECEĞİZ"

 

Çetin, “Biz Kapaklı Belediyesi olarak, göreve geldiğimiz ilk günden beri çevremizi temiz tutma ve çevrenin kirlenmesini önleme noktasında üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirmenin gayreti ve çabası içerindeyiz.  Kentimiz genelinde başlattığımız temizlik seferberliği ile ilçemizde önemli çalışmalar yapıyoruz. Daha temiz, daha yaşanılabilir bir Kapaklı için “Atmazsan Batmaz” farkındalığını hayata geçirmiştik. Cumhurbaşkanlığımız himayesinde başlatılan "Sıfır Atık Projesi" ne ilk günden bu yana büyük destek veriyoruz. Temizlik İşleri Müdürlüğümüz tüm bina ve tesislerimize sıfır atık kutuları yerleştirdi. Bu çalışmalar sonucunda da Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından verilen “Sıfır Atık Belgesi”ni almaya hak kazandık. Belediye hizmet binalarımızdan başlattığımız Sıfır Atık Projesini önümüzdeki yıllarda tüm Kapaklı’da hayata geçireceğiz. Emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

 

Haber / Buse SERİN