Dünya Süt Günü'nde Vali Yıldırım'ı ziyaret ettiler

1 Haziran Dünya Süt Günü kutlamaları kapsamında Tekirdağ İl Tarım ve Orman Müdürü Oktay Öcal, Süleymanpaşa Süt Üreticileri Birliği Başkanı Şerif Baykut, Ziraat Odası Başkanı ve Sü

GÜNDEM 2.06.2020 17:12:00 0
Dünya Süt Günü

 

Ziyarette Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, "Sütü üreten yetiştiricileri, toplayan ve pazarlayan kuruluşları, değerlendiren ve sofralarımıza kadar gelmesine vesile olan süt işleyicilerini ayrı ayrı kutlarım. Pandemi dolayısıyla işlerini hakkı ile yerine getirdiler ve gıda tedarik zincirinin  aksatılmadan yürütülmesi gayreti içerisinde bulundular. Bu nedenle Allah kazançlarını bereketli eylesin" ifadelerini kullandı.

 

"SÜT ÜRETİMİNİ ARTIRMAK İÇİN ÇALIŞACAĞIZ"

 

İl Tarım ve Orman Müdürü Oktay Öcal da, "Sayın Valimizin takdirleri ve iyi dileklerine istinaden, hayvan sayısını ve süt üretimini artırmak için var gücümüz ile çalışacağız. Tüketicimize hijyen açısından temiz ve sağlıklı süt tüketmesine yardımcı olacağız" dedi. Tekirdağ İl Tarım ve Orman Müdürü Oktay Öcal ile Süleymanpaşa Süt Üreticileri Birliği Başkanı Şerif Baykut, daha sonra Tekirdağ Aile,Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Ülkü Uslu'yu ziyaret ederek, öğrenciler için içme sütü ile birlikte 1 Haziran Dünya Süt Günü yazılı tişörtleri teslim ettiler.

 

"ÇOK DEĞERLİ BİR GIDA MADDESİ"

 

İl Tarım ve Orman Müdürü Oktay Öcal, "Ülkemizde, 1991 yılında başlatılan "Süt Tüketimini Artırma Kampanyası" çerçevesinde 21 Mayıs Dünya Süt Günü, 21-26 Mayıs tarihleri de Dünya Süt Haftası olarak kutlanıyordu. Tarım ve Orman Bakanlığı ile sektör öncülüğünde, bu yıldan itibaren dünya ile birliktelik sağlamak amacıyla "Dünya Süt Günü" kutlamaları için 1 Haziran tarihi esas alındı. İnsan sağlığı bakımından büyük öneme sahip süt ve süt ürünleriyle, hayvansal protein ihtiyacının kayda değer bir kısmı karşılanabilen süt, hepimiz için çok değerli bir gıda maddesidir. Mucizevi bir gıda olan süt ve süt ürünlerinin yeterli miktarlarda tüketimi özellikle büyüme ve gelişmenin hızlı olduğu okul çağı çocukları başta olmak üzere her yaş grubu için büyük önem taşımaktadır" dedi.

 

"SON DERECE ÖNEMLİ VE DEĞERLİ"

 

Öcal, "Bütün gıdalarda olduğu gibi, gıda güvenliği yaklaşım ve kuralları süt tüketimi için de geçerlidir. "Çiftlikten sofraya güvenli gıda" yaklaşımının gereği için, bütün önlemlerin alınması son derece önemli ve değerlidir. Bu slogan ile faaliyetlerini sürdüren Tarım ve Orman Bakanlığımız ve Tekirdağ İl Tarım ve Orman Müdürlüğü personelimiz, bu eşsiz gıda ürününün en sağlıklı, en güvenilir haliyle sofralarımıza ve geleceğimizi emanet ettiğimiz gençlerimize sunmak için son derece titiz ve özverili bir şekilde çalışmalarını sürdürmektedir" dedi.

 

Yetkililer de, yaptıkları açıklamada, "Ülkemizde süt tüketimi 2002 yılında kişi başı 122 litre, 2018 yılında kişi başı 270 litre, 2019'da ise kişi başı 276 litre olarak gerçekleşmiştir. Süt ve süt ürünlerinde güvenli tüketimin en önemli şartı, hijyenik koşullarda üretilen süt ve süt ürünlerinin Türk Gıda Kodeksi'nin belirlediği normlar çerçevesinde ambalajlanarak tüketiciye sunulmasıdır. Sağlıklı bireyler için güvenli süt üretimine ve kişi başı yılda en az 300 kilo süt ve eşdeğeri süt ürünü tüketilmesine ihtiyaç vardır. Besinsel açıdan "mükemmel gıda" olarak nitelendirilen süt, insan sağlığı açısından şüphesiz büyük önem taşıyor. Kemik gelişmesinin ve vücut iskeleti oluşmasının temel taşı olan kalsiyumun ana kaynağı olan süt, içerdiği protein, vitamin ve minerallerle zihinsel gelişimde de önemli rol oynuyor" dedi.

 

Haber / Buse SERİN