Ergene Belediyesi, Sıfır Atık Belgesi aldı

Ergene Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü, 12/07/2019 tarihli ve 30829 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren Sıfır Atık Yönetmeliği'nce tüm şartları sağlaya

GÜNDEM 2.06.2020 15:32:00 0
Ergene Belediyesi, Sıfır Atık Belgesi aldı

 

Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, çevreyi ve doğayı korumak için çalıştıklarını belirterek, “Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızın ülkemiz genelinde başlattığı projeye Ergene Belediyesi olarak Sıfır Atık Yönetim Sistemimizi kurarak başvurduk. Sıfır Atık Projesi konusunda hayata geçirdiğimiz proje Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tekirdağ İl Müdürlüğü tarafından Sıfır Atık Belgesi almaya hak kazandı" dedi.

 

"KORUMAMIZ GEREKEN ÖNEMLİ BİR DEĞER"

 

Proje kapsamında atıkların kaynağından ayrıştırılarak daha verimli kullanılacağını ve hem çevreye hem de ekonomiye katkı sağlayacağını kaydeden Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, "Ergene’de geleceğimize daha iyi, daha yeşil bir çevre bırakmak için çalışmalarımızı tüm hızımızla sürdüreceğiz. Çevreci Belediyeler arasında yer alan Ergene Belediyemiz çevrenin kirlenmesini önlemek için üzerine düşen görevleri yerine getirmeye devam ediyor. Hayatımızda büyük önem taşıyan çevre, sağlıklı ve kaliteli bir yaşam sürdürebilmemiz için korumamız gereken önemli bir değerdir” ifadelerini kullandı.

 

Haber / Yakup KARATEPE