Antika traktör, 100. Yıl Mahallesi'ne konuldu

Tekirdağ'ın köklü ailelerinden Karaevli Ailesi'nden teslim alınarak Süleymanpaşa Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü tarafından yenilenen antika traktör, 100. Yıl Mahallesi Adnan Kahveci ve Yeni

GÜNDEM 2.06.2020 15:05:00 0
Antika traktör, 100. Yıl Mahallesi

 

Traktör, orijinal parçaları korunup restore edildi. Restorasyon sonrası 100. Yıl Mahallesi Adnan Kahveci Caddesi ile Yeni Sanayi Caddesi kavşağına yerleştirilen traktör, özel platform üzerinde sergilenmeye başladı.

 

ÖZEL PLATFORMA KONULDU

 

Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel, traktörün Süleymanpaşa’ya kazandırılmasını sağlayan Tarık Karaevli’ye teşekkür ederek, “Antika traktörü bilenler hatırlayacaktır. Fen İşleri Müdürlüğümüzün kademe biriminde geçtiğimiz günlerde başlayan restorasyon çalışmaları tamamlandı. Orijinaline uygun olarak yenilediğimiz antika traktörümüzü, 100. Yıl Mahallemizde Adnan Kahveci ile Yeni Sanayi Caddeleri'nin kesiştiği, Merhum Ahmet Karaevli’nin adını yaşatacağımız meydanda sergilemeye başladık. Özel platform üzerine oturttuğumuz antika eser, tamamlanan çevre düzenlemesiyle birlikte daha da güzel bir görünüm kazandı. Bu tarihi ve kıymetli değeri şehrimize kazandırmamıza vesile olan Tarık Karaevli’ye, hemşehrilerimiz adına şükranlarımı sunuyorum” ifadelerini kullandı.

 

 

Haber / Buse SERİN