Özel, tarla kontrollerine katıldı

Kırklareli İl Tarım ve Orman Müdürü Funda Eylem Özel ve İl Müdür Yardımcısı Ulaş Ay, süne mücadelesi çalışmalarını yerinde incelemek üzere ekiplerle birlikte tarla kontrollerine katıld?

GÜNDEM 1.06.2020 11:43:00 0
Özel, tarla kontrollerine katıldı

 

Üreticilerin süne zararlısı başta olmak üzere her türlü hastalık ve zararlıdan dolayı bir olumsuzluk yaşamaması için bir seferberlik içinde olduklarını kaydeden Özel, "İl ve ilçe müdürlüklerimiz tarafından oluşturulan teknik ekiplerimiz ilimiz genelinde buğday üretimi yapılan her noktada sürveylerine devam ediyor" ifadelerini kullandı.

 

 

"İLAÇLAMA İÇİN GEREKLİ İZİNLER VERİLECEK"

 

Kıymetlendirme (Kışlamış ergin) ve yumurta parazitlenme sürveylerinin sona ermesiyle beraber nimf sürvey çalışmalarının hız kesmeden başladığını kaydeden Özel, "Şu ana kadar yapılan kontrollerde söz konusu zararlının geçmiş yıllara nazaran daha düşük yoğunlukta olduğu gözlemlenmiştir. Ancak teknik personellerimiz tarafından günlük yapılan çalışmalar sonucu yoğunluk tespit edilmesi durumunda gerek görülen yerlere ilaçlama için gerekli izinler verilecektir. Üreticilerimiz süne ve diğer hastalık, zararlılarla ilgili olarak il veya ilçe müdürlüklerimizden ayrıntılı bilgi alabilirler. Üretim sezonumuzun çiftçilerimize hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

 

Haber / Buse SERİN