65 yaş üzeri vatandaşlar güzel havanın tadını çıkardı

Yeni tip koronavirüs tedbirleri kapsamında sokağa çıkma kısıtlaması bulunan 65 yaş ve üzeri vatandaşlar bugün 14:00-20:00 saatleri arasında dışarı çıktı. Saat 20.00'a kadar izni bulunan 65 yaş ve

GÜNDEM 31.05.2020 18:44:00 0
65 yaş üzeri vatandaşlar güzel havanın tadını çıkardı

 

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında son kabine toplantısında yapılan değerlendirmede 65 yaş ve üzeri vatandaşlar için kısıtlamanın devam etmesi kararı alınmıştı. Sokağa çıkma kısıtlaması devam eden 65 yaş ve üzeri vatandaşlara bugün yine 14.00 ve 20.00 saatleri arasında dışarı çıkma izni verildi. Çerkezköy'de dışarı çıkan 65 yaş üzeri vatandaşlar yine park ve bahçelere akın etti.

 

 

"ŞANSIMIZA HAVA ÇOK GÜZEL"

 

Dışarı çıkan vatandaşların kimisi yürüyüş yaparken, kimisi de güzel havanın tadını çıkararak güneşlendi.  Çerkezköy Belediye Meydanı'nda güzel havanın tadını çıkaran 66 yaşındaki Yunus Subaşı, dışarı çıktığı için çok mutlu olduğunu dile getirerek, "Dışarısını çok özlemiştim. İyi ki izin veriliyor da haftada bir de olsa dışarı çıkıyoruz. Bu hastalık tamamen biter gider inşallah. Sabırsızlıkla bekliyorum. Bu günler bize ders olsun" dedi.

 

"SAĞLIK KADAR PSİKOLOJİ DE ÖNEMLİ"

 

Evde kaldığı süre boyunca televizyon izleyerek vakit geçirdiğini de kaydeden Subaşı, "Eşimle televizyon programları konusunda anlaşamıyoruz. Temennim bu virüsün bitmesi. Tabi sağlık önemli ama psikoloji de önemli" ifadelerini kullandı. Öte yandan Çerkezköy'de yaşayan 65 yaş ve üzeri bazı vatandaşlar, Pazar günü resmi kurumların kapalı olmasından dolayı bazı işlerini  halledemediklerini belirterek, resmi kurumlardaki işlerini da yapabilmek için hafta içi bir günde belli saatler aralığında izin verilmesini istedi.

 

Haber / Buse SERİN