Sürücü kursları, normalleşme hazırlıklarına başladı

Türkiye'de koronavirüs vakalarının görülmeye başlandığı Mart ayında okullarla birlikte kapatılan sürücü kursları, yeniden açılıyor. 1 Haziran'da eğitimlerin tekrar başlayacağı sürü

GÜNDEM 29.05.2020 18:58:00 0
Sürücü kursları, normalleşme hazırlıklarına başladı

 

 

sKoronavirüs salgını nedeniyle yaklaşık 2 ay önce okullarla birlikte sürücü kurslarında da eğitime ara verilmişti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın sürücü kurslarının da kurallara riayet ederek 1 Haziran'da tekrar faaliyetlerine kaldığı yerden devam edebileceğini açıklaması üzerine, tüm yurtta olduğu gibi Çerkezköy'deki sürücü kurslarında da hazırlıklar başladı. 

 

"HEYECANLIYIZ"

 

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından 12 Mart'ta devlet okulları ve özel eğitim kurumlarının kapatıldığını belirten Çerkezköy Özel Serhat Sürücü Kursu Müdürü Gülşah Çeşmecioğlu “O tarihten bugüne kadar sürücü kursları olarak kursiyer kaydı alamadık. Dönem kayıtlarını da yapamadık. Eğitimlere geçici olarak ara vermiş olduk. 1 Haziran'da eğitimlerin başlaması öngörülüyor. Şuanda elimizde bir genelge, kesin bir bilgi yok. Ama tabi ki biz hazırlıklarımızı yapmaya başladık. Heyecanlıyız, umarım ülkemizin de içinde bulunduğu bu kötü süreci bir an önce atlatırız. Sağlığın ne kadar önemli olduğunu bu süreçte çok iyi anladık" dedi.

 

 

"BİRKAÇ AŞAMALI BİR SÜRECİMİZ VAR"

 

Hazırlıkların iki aşamalı olarak sürdüğünü kaydeden Çeşmecioğlu, "Hem teorik hem direksiyon dersleri için önlemler aldık. Teorik eğitimlerde derse gelen kursiyerlerimiz için maske ve eldiven temin edeceğiz. Eğitim bundan sonra eskisi gibi olmayacak. Sosyal mesafe kurallarına dikkat edeceğiz. Maske takmak zorunlu olacak. Bir öğrencilerimizin, öğretmenlerimizin sağlığını önemsiyoruz. Bu zamana kadar olduğu gibi bundan sonra da hijyen şartlarını yerine getirmeye devam edeceğiz. Biz her ayın 1'i ile 10'u arası dönem açıyoruz. Daha sonrasında ise eğitim kısmına geçiyoruz ve ayın sonuna kadar da eğitimlerimizi tamamlıyoruz. Sonra eğitimi tamamlayan adaylarımızın hepsi e-sınav sistemi ile sınava giriyor ve geçen arkadaşlarımız ile direksiyon eğitimine yani uygulama eğitimlerine başlıyoruz. Birkaç aşamalı bir sürecimiz var. Bu sürecin tamamı durunca haliyle biz de biraz zorlandık. Süreç belirsizdi ve öğrencilerimiz de merak ediyordu” dedi.

 

"HENÜZ BİR GENELGE YOK"

 

Sürecin şuanda belirsiz olduğunu kaydeden Çeşmecioğlu “1 Haziran'da açılıyor dendi ama şuanda bile tam anlamıyla 1 Haziran'a hazırlanamıyoruz, çünkü bir genelgemiz çıkmadı henüz.  Ama bu süreci anlayışla karşılıyoruz. Çünkü bu süreçte Milli Eğitim Bakanlığı da sadece bizimle değil bünyesindeki birçok kurumla gerek kreşler, anaokulları gerek özel okullar ve devlet okulları olmak üzere birçok kurumla aynı anda ilgileniyor. Biraz gecikmesi gayet normal. Ancak hazırlıklarımız başladı, öğrencilerimize duyurmaya başladık. 1 Haziran'da kavuşacağımızı haber verdik. Birbirimizi çok özledik, çalışmayı özledik. Bütün direksiyon hocalarım çalışmayı çok özlediler. Bende öğrencilerimi çok özledim" dedi.

 

"HAZIRLIKLARIMIZI SÜRDÜRÜYORUZ"

 

Sınıf kontenjanlarını yarı yarıya düşüreceklerini belirten Çeşmecioğlu, "Öğrencilerimiz kapıdan içeriye girdiği gibi dezenfektan vereceğiz. Tüm kapılarımıza uyulması gereken kurallara ilişkin afişlerimizi astık. Daha da hazırlıklarımız bitmedi, hala hazırlanıyoruz" dedi.  4 tane araçlarının olduğunu ve her araçta hijyen seti bulundurduklarını da kaydeden Çeşmecioğlu, "Biz araçlarımızı düzenli olarak dezenfekte ediyoruz zaten. Bu saatten sonra da daha sıkı tedbirler alacağız. Her öğrencimiz inip bindikten sonra araçlarımızı dezenfekte edeceğiz, temizleyeceğiz" dedi.

 

"ÖNCE SAĞLIK"

 

Herkesin kişisel hijyen kurallarına, sosyal mesafe kurallarına uyması ve maske takması gerektiğini dile getiren Gülşah Çeşmecioğlu, "Ben tüm direksiyon öğretmenlerinin, öğrencilerin ve çalışanların sağlığını düşünmeliyim. Önce can, önce sağlık, önce sosyal mesafe ondan sonra dersler. Bu yüzden kişisel hijyen kurallarına çok dikkat edeceğiz" ifadelerini kullandı. Her araca ateş ölçer de koyduklarını kaydeden Çeşmecioğlu, "Biz çalışma sistemimizi değiştirdik. Günlük 2 saatlik eğitimleri 1 buçuk saate düşürmeye karar verdik. Öğrencilerimizin kalan yarım saatlerini bir sonraki haftaya aktarmaya ve  bu yarım saatlerde aracın dezenfeksiyonunu yapmaya ve öğretmenlerimizi dinlendirmeye karar verdik. Bu süreçleri bu yarım saatlere sığdırmayı öngördük" dedi.

 

Haber / Buse SERİN