Çiftçilerin imdadına Mayıs yağmurları yetişti

Çerkezköy'de bayram öncesi ve bayramda yağan yağmurların, çiftçilerin imdadına yetiştiğini kaydeden Çerkezköy Ziraat Odası Başkanı Hasan Toprak, "Bayram öncesi ve bayramda yağan yağmurlar eki

GÜNDEM 28.05.2020 16:52:00 0
Çiftçilerin imdadına Mayıs yağmurları yetişti

 

Çerkezköy Ziraat Odası Başkanı Hasan Toprak, bayram öncesi ve bayramda yağan yağmurlarla birlikte çiftçilerin iki bayram birden yaşadığını kaydederek, "Bayram öncesi yağan yağmurlar sonrasında bu günlerde de yağmur beklentilerimiz var. Rabbim çiftçimizin imdadına yine yetişti ve yağan yağmurlar tüm ekili alanlarımıza inanılmaz bir şekilde fayda sağladı. Yağan bu yağmurlar çiftçimize iki bayram yaşattı. Rabbimize şükürler olsun” dedi.

 

"CAN SUYU OLDU"

 

Son yıllarda çiftçinin imdadına Mayıs yağmurlarının yetiştiğini belirten Toprak, "Bu ayda yağan yağmurlar tüm ekili alanlar için çok önemli olduğu gibi geç ekilen ürünlere de can suyu oldu. Önceki yıla göre bu yıl Mayıs ayı daha yağışlı geçti ve çiftçiler olarak gerçekten yağışlar bizleri çok ama çok mutlu etti. Bu yağışlar doğal olarak tarlalarındaki ürünlerinden bereket bekleyen çiftçilerimizin de yüzünü inanılmaz şekilde güldürdü. Bu yıl havanın bu şekilde seyretmesi durumunda yüksek bir rekolte beklentimiz var. İnşallah beklentilerimiz doğrultusunda ürün alırız diye düşünüyoruz. Kış aylarında yağmayan kar nedeniyle, bir çok çiftçimiz bu aylarda yağmur yağma olasılığını düşünüyordu. O yüzden bu yağmurlar çiftçimizi  çok mutlu etti ve inanılmaz şekilde sevindirdi. Kısaca bu yağmurlarla birlikte çiftçiler olarak Ramazan Bayramı'nda iki bayram sevinci yaşadık. İnşallah bu yıl çiftçimiz için bol ve bereketli bir yıl olur” şeklinde konuştu.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU