Kaymakam Sarılı: Buruk yaşadığımız son bayram olsun

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla Çorlu'da Cumhuriyet Meydanı'nda Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu. Bu yıl bayramın pandemi dolayısıyla çok coşkulu kutlanamadıÄ?

GÜNDEM 19.05.2020 17:30:00 0
Kaymakam Sarılı: Buruk yaşadığımız son bayram olsun

 

 

Tören, Atatürk Anıtı'na çelenk sunumu ile başladı. Ardından Saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşımız okundu. Törenin ardından tur otobüsü ve bando takımı ilçe genelinde tur atarak Çorlulu vatandaşların bu yıl evlerinde kutladığı bayram coşkusuna ortak oldu. Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt da, tur otobüsü ile gezerek vatandaşların bayramını kutladı.

 

 

"DAHA BÜYÜK COŞKUYLA KUTLARIZ"

 

Törende açıklama yapan Çorlu Kaymakamı Cafer Sarılı, "Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün anıtına hep beraber çelenk koyduk. Ben neredeyse iki yıla yakındır Çorlu'da kaymakamlık yapıyorum. Bizzat kendim de şahit oldum, milli bayramlar Çorlu'da çok büyük coşkuyla kutlanıyor. Bu sene koronavirüs belası olmasaydı bu alan Çorlu'nun güzel insanları ile dolup taşacaktı. Temennim odur ki bu bayram buruk olarak yaşadığımız son bayram olsun, önümüzdeki bayramda daha büyük coşkuyla kutlarız. Bu vesile ile bundan tam 101 yıl önce Samsun'da milli uyanış hareketini başlatan Mustafa Kemal Atatürk'ü, silah arkadaşlarını yad ediyorum. Mustafa Kemal Atatürk'ün Cumhuriyetimizin kuruluşuna doğru ilerleyen ilk adımın atıldığı Samsun'a çıkışının vatanımıza milletimize hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

 

"ÇOK FAYDALI OLACAĞINI GÖRÜYORUM"

 

Vatandaşlara da çağrıda bulunan Kaymakam Sarılı, "Bundan sonra sosyal mesafe ve maske hayatımızın içinde olacak gibi gözüküyor, en azından bir iki yıl, bizde uzmanlardan dinlediğimiz kadarıyla söylüyoruz. Vatandaşlarımız kurallara uyarsa hem kendi sağlıkları açısından hem toplum sağlığı açısından çok faydalı olacağını görüyorum. Vatandaşlarımızı bu konuda devletimizin belirlemiş olduğu kurallara uymaya davet ediyorum" ifadelerini kullandı.

 

"BİRAZ DAHA SABREDECEĞİZ"

 

Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, "19 Mayıs Atatürk'ü Anma  Gençlik ve spor Bayramımızı kutluyorum. Ne yazık ki pandemi süreci dolayısıyla sokaklarda, parklarda, meydanlarda bir araya gelemiyoruz ama biraz daha sabredeceğiz. Tabi 19 Mayıs'ın önemini Çorlulu hemşehrilerimize ayrıca anlatmaya ihtiyaç duymuyorum. Bu uğurda can veren başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere silah arkadaşlarını rahmet ve minnetle anıyorum. Bugün 19 Mayıs kapsamında sosyal mesafeyi elimizden geldiğince koruyalım. Bugün bir tur otobüsümüz ve bandomuz şehrimizin muhtelif yerlerinde geziyor olacak. Hem belediyemizin hem de Tekirdağ Büyükşehir Belediyemizin vatandaşlarımızın evde olduğu etkinlikleri olacak. Vatandaşlarımızın katılımlarını da bekliyoruz bayrakları ile beraber" ifadelerini kullandı.

 

Haber / Buse SERİN