Keşan Çarşı'da yeni trafik düzenlemesi yapıldı

Koronavirüs normalleşme sürecinde, Keşan Çarşı'da trafik düzenlemesinde değişiklik yapıldı. Yapılan değişiklik kapsamında Keşan Çarşı'da trafik 10:00-17:00 saatleri arasında kapalı olacak

GÜNDEM 17.05.2020 13:22:00 0
Keşan Çarşı

 

Yapılan yeni trafik düzenlemesi ile ilgili Keşan Belediyesi, Keşan Ticaret ve Sanayi Odası (Keşan TSO)ve esnaf odaları basın açıklaması yaptı. Cumhuriyet Meydanı’nda  yapılan basın açıklamasına; Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, Keşan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İsmail Şapçı, Keşan Lokantacı Kahveci ve Otelciler Esnaf Odası Başkanı Hüseyin Çakmak ile Keşan Tuhafiyeciler ve Manifaturacılar Odası Başkanı Hasan Kocaman katıldı.

 

"ESNAFIMIZ EKONOMİK ANLAMDA ÜZÜLÜYOR"

 

Keşan Belediye Başkanı Helvacıoğlu, “Hıfzıssıhha kurulu kararı ile biliyorsunuz çarşı merkezi trafiğe kapandı. Trafiğe kapalı olan alanın açılması için girişimlerde bulunduk. Sayın Valimiz ve Hıfzıssıhha Kurulu ile görüştük. Bayram sonrası açılması kararı alındı. Ama biz de biraz esnetmek için yeni normalleşmeye göre Keşan’ın hem ticaretini hem yaya trafiğini hem de araç trafiğini rahatlatmak adına, Sayın Valimiz, Kaymakamımız ve Hıfzıssıhha Kurulumuzla odalarımızla beraber bir araya gelerek karar aldık. Bayrama kadar 10.00-17.00 saatleri arasında bu alanda trafik kapalı olacak. İşyerleri saat 23.00’e kadar açık kalacak. İkinci dalgaya sebep olmamak için tedbirlerimize devam ediyoruz. Bu kararlar zaman zaman esnafımızı ekonomik anlamda üzüyor olabilir. 10.00-17.00 saatleri arasında trafik kapalı, diğer saatlerde sabah 10.00’a kadar trafik açık kalacak" dedi.

 

"İKİNCİ DALGA HORTLAMAK ÜZERE"

 

Bütün esnaflara çağrıda bulunan Helvacıoğlu, "Gece saat 23.00’e kadar bütün vatandaşlarımızı alışverişe davet edelim. Vakalar durmuyor arkadaşlar. Tabiri caiz ise ikinci dalga hortlamak üzere. Keşan’da bir köyümüzde önemli vakalar var. Yani bitmedi bu virüs, virüsü biz gevşetirsek 2. dalgaya hazır. Halkımızı da iftardan sonra çarşı yürüyüşe ve alışverişe davet ediyorum. Biz maskesiz gezdiğimiz sürece Edirne’ye de maskesiz sokağa çıkma yasağı gelebilir. Hastanemizde tek rakamlı vaka sayımız var. Aslında iyi gidiyorduk, ama kurallara uymazsak iyi gitmeyeceğimiz aşikar” dedi.

 

"ESNAFIMIZ TEDBİR ALMALI"

 

Keşan TSO Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Şapçı da, “Tüm halkımıza sağlıklı günler diliyorum. Hepinizin bildiği üzere koronavirüs ile beraber dünya çapında önlemler alındı. Bu süreçte en çok esnafımız etkilendi. Esnafımız tedbir almalı, maskesiz gezmemeli. Ayrıca sosyal mesafeye de önem verilmeli, ellerimizi yıkamalı, dezenfekte etmeliyiz. Ama ekonomimizin de dönmesi için alışverişimize devam edeceğiz" dedi.

 

"ESNAFIMIZA BİRAZ OLSUN SOLUK OLACAK"

 

Keşan Lokantacı, Kahveci ve Otelciler Odası Başkanı Hüseyin Çakmak, “Alınan bu karar esnafımıza biraz olsun soluk olacaktır. Bu karar nedeniyle teşekkür ediyoruz. Bu esnafımızı tamamen rahatlatmasa da bir nebze de olsa rahatlatacaktır" derken, Keşan Tuhafiyeci ve Manifaturacılar Odası Başkanı Hasan Kocaman da şunları söyledi: “Çarşı esnafımızı rahatlatmak için alınan karar bizim açımızdan çok iyi. Alışverişi biraz süreye yaymak gerekiyordu bu dönemde. Cumartesi günü bizim üyelerimiz de pazaryerinde sergilerini açacak. Vatandaşımızın pazaryerine gelirken mutlaka maske takmaları gerekiyor. Biz esnaflarımıza da gerekli uyarıyı yapacağız. Sosyal mesafe, maske ve hijyen konularında esnafımızı uyaracağız" 

 

Haber / Yener AKBABA