Yüceer: Hiçbir şey eskisi gibi olmayacak

Partisinin Çerkezköy İlçe Teşkilatını ziyaret eden CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer "Tekirdağ'da vaka sayılarında azalma olduğu söyleniyor. Bu olumlu havayı tersine çevirmememiz lazım

GÜNDEM 13.05.2020 18:03:00 0
Yüceer: Hiçbir şey eskisi gibi olmayacak

 

 

Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Milletvekili Dr. Candan Yüceer, Tekirdağ İl Başkanı Şener Zeynel Saygın ve Örgütlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Cenk Boduç ile birlikte Çerkezköy İlçe Teşkilatı’nı ziyaret etti.

 

“ARTIK HİÇBİR ŞEY ESKİSİ GİBİ OLMAYACAK”

 

 Yüceer ve beraberindekiler Çerkezköy İlçe Başkanı Ayfer Dönmez, İlçe Eski Başkanı ve İl Başkan Yardımcısı Engin Camcı ve partililer tarafından karşılandı. Ziyarette konuşan CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Virüs salgını ile birlikte dünyanın da değiştiğini kaydeden Yüceer “Bir virüsün nasıl dünyaya yayıldığını gördük. Öğrenmemiz, ders çıkarmamız lazım. Artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Alışkanlıklar değişecek. Umarım biran önce toparlanırız. Türkiye çok güçlü bir ülke. Bunu bir kez daha gördük. Dayanışma kültürü gerçekten güçlü bir ülke. Ben bu günleri atlatacağımıza inanıyorum. Ama daha şeffaf olmalıyız. Hatalarımızdan ders çıkarmalıyız” dedi.

 

 

“SÜREÇ İYİ YÖNETİLEMEDİ”

 

Bu süreçte sağlık çalışanlarının, fedakarca, cansiperane bir şekilde çalıştığını söyleyen Yüceer, “Maalesef ilk süreçle beraber gerek tedbirlerin erken alınmaması, umreden ilk gelen 30 binin üzerindeki kişinin karantinaya alınmadan gönderilmesi belki hataydı. O zaman bilim kuruluyla da görüşülmüş, gönderilmesin diye bir öneri yapılmış. Şeffaf olmaması, sürecin iyi yönetilmemesi, bazı kararların ekonomik kaygılardan dolayı geç alınması, bazılarının alınmaması, bazı tedbirlerin erkenden kaldırılması bunların hepsi yanlış. Bunları da söylemek lazım. Bu bir eleştiri değil, bu hepimizin sağlığı” diye konuştu.

 

“HER TÜRLÜ ENGELLEMEYE RAĞMEN ÖZVERİYLE ÇALIŞTILAR”

 

Tekirdağ’da gerek yöneticilerin gerek belediyelerin çok koordineli, çok özverili çalıştığını söyleyen Yüceer “Her türlü engellemeye rağmen çalıştılar. O kadar çok engellemeler oldu ki. Hesaplar bloke edildi, verdikleri solunum cihazları iade edildi. Türlü türlü engellemeler yapıldı. Devlet içinde devlet olmakla suçlandık. Buna rağmen çok özverili çalıştık. Burada herkesin emeği çok. İnşallah bayram sürecini de iyi bir şekilde atlatacağız” dedi.

 

“MASKE DAĞITMAK BU KADAR SORUN OLMAMALIYDI”

 

Satışı yasaklanarak devlet tarafından ücretsiz dağıtılacağı açıklanan, sonrasında ise yeniden satışına izin verilen maskelerle ilgili de konuşan Yüceer “Ülkemizde günlük milyonlarca maske üretiliyor. Maske açısından bir eksiklik yok. Ama dağıtamadılar, organize olamadılar. Bizim belediyelerimizin yaptığını, sivil toplum kuruluşlarının yaptığını yapamadılar. Önce şu kadar olacak dediler, sonra satılmayacak dediler, yok PTT dağıtacak, yok devlet dağıtacak, yok eczane dağıtacak, yok kurumlar dağıtacak derken 2 ay geçmesine rağmen dağıtım olmadı. Bu at değil, deve değil. Türkiye gibi bir tekstil ülkesi için çok kolay. Artık evlerde bile üretiliyor. Bunu dağıtmak gerçekten bu kadar sorun olmamalıydı. Bu kadar bocalanmamalıydı” dedi.

 

“ÖNCELİK HER ZAMAN İNSANIN KENDİ ÜLKESİ, KENDİ VATANDAŞLARI OLMALIDIR”

 

Türkiye’de ücretsiz maske dağıtımı yapılamamasına rağmen 55 ülkeye maske gönderildiğini belirten Yüceer “Sen kendi vatandaşına dağıtamadın ama yurt dışına gönderdin. 55 ülkeye maske gönderildi. Öncelik her zaman insanın kendi ülkesi, kendi vatandaşları olmalıdır. Biz maske bulamadık. Bu süreç bu anlamda kötü yönetildi. İyi şeyleri de tabi ki var, Allah herkesten razı olsun. Ama şeffaf olmalıydı. Banka işlemleri, bin liralık sosyal yardımlar hepsi kriz oldu. Bunlar aslında çok basit şeyler. Teknoloji çağındayız. İnsanların adresi belli. Maske dağıtımı, yardım, başka işlemler bu kadar zor olmamalıydı. Her yerde en çok bankaların, postanelerin önünde kuyruklar var ve çoğu zaman sosyal mesafeye uyulmuyor” dedi.

 

“HEPİMİZİN ÜZERİNE GÖREVLER DÜŞÜYOR”

 

Bu süreçte yapılan güzel çalışmaların da olduğunu, eleştirilmesi gereken noktaların da olduğunu dile getiren Yüceer, salgın sürecinde herkesin üzerine görevler düştüğünü ifade ederek “Bu günlerde siyaset olmaz dedik. Ama Cumhuriyet Halk Partili belediyeler ve muhalefet belediyelerinin yaptıklarına karşı çıkıyorlar. Ekmek dağıtmak yasak olabilir mi? Bunlar engellenmeye çalıştı. Aş evleri bile yasaklandı. Kısacası yardım kampanyaları engellendi. Bugünlerde siyaset yapıldı. Bu topyekün savaş, hepimizin üzerine görevler düşüyor. Doğruya doğru, yanlışa yanlış demek lazım. Ben bütün belediyelerimizle gurur duydum. Krizi çok iyi yönettiler. Bu bizim için gurur verici” dedi.

 

“MASKE İLE YAŞAMAYA ALIŞMALIYIZ”

 

Normalleşme adına atılan adımlarla ilgili de konuşan Milletvekili Yüceer “Bugün geldiğimiz noktada süreç hakkında detaylı bilgi bilmiyoruz. Normalleşiyoruz ama neye göre? Vaka sayısı azaldı mı? Allah korusun ikinci dalga ile durum çok daha vahim olabilir. Bunlara dikkat etmeliyiz. Bu süreç geçecek. Sağlık sistemimiz her şeye rağmen, eksiklerine rağmen güzel işliyor. Tedbirlere uymalıyız. Herkeste şu var: ‘Tamam bitti, hadi sokaklara’ Şu an öyle bir şey yok. Rehavete kapılmamalıyız. Maske ile yaşamaya, virüsle yaşamaya alışmalıyız. Herkes kendi payına düşeni yapmalı. Bizler elimizden geleni yapacağız. Vatandaşlarımızın yanında olacağız. Her türlü ayrıştırmaya rağmen bizler sonuna kadar vatandaşımızın yükünü sırtlamaya devam edeceğiz” dedi.

 

“BU OLUMLU HAVAYI TERSİNE ÇEVİRMEMELİYİZ”

 

Yüceer “Tekirdağ’da vaka sayılarında azalma olduğu söyleniyor. Bu olumlu havayı tersine çevirmememiz lazım. Önümüz bayram. Bir araya gelme alışkanlığımız, sarılma alışkanlığımız var. Süreç bitmiş değil, tüm dünya ikinci dalgadan bahsediyor. Önlemler alınmadığında tekrar vakalar eski halini alabilir. Bizler gerekli önlemleri aldığımız için vakalar bu denli düşüyor. Bu süreci atlatacağız. Ama önlemleri hafifletmemeliyiz. Sosyal mesafemiz artık hiç eskisi gibi olmayacak. Buna alışmak zorundayız. Hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Maskelerimiz çıkmayacak. Artık gözlerimizden birbirimizi tanıyacağız. Çünkü her şey sağlık. Bu süreci atlatacağız” ifadelerini kullandı.

 

“HER MUHALEFET PARTİSİNİN İKTİDARA GELME HEDEFİ VARDIR”

 

Darbe tartışması ile ilgili de değerlendirme yapan Yüceer, Cumhuriyet Halk Partisi’nin geçmişten günümüze kadar hep darbelere karşı olduğunu belirterek “Hiçbir ifademizde, hiçbir şekilde darbenin değil iması ‘İ’si bile olamaz. Ama bugünlerde siyasette ülke ekonomisinin tükenmişliğinde ‘Cumhuriyet Halk Partisi böyle, şöyle’ imaları ile bir şeyler geçiştirilmeye çalışılıyor. Böyle bir şeyi konuşmaktan bile hicap duyuyorum. 15 Temmuz’da vekillerimiz oradaydı. Özgür Özel, ilk konuşmayı açık yüreklilikle yaptı. Açık yüreklilikle darbenin karşısında olduğumuzu açıkladı. Bugünlerde bunu konuşmak bile çok acı verici. Yok işte ima etmiş. Konuştuğu da şu ‘Erken seçim veya normal seçimde biz iktidara geleceğiz’ yani her muhalefet partisinin iktidara gelme hedefi vardır. Bundan darbe söylentisi çıkarmak çok ilginç” dedi.

 

“SIKINTILI BİR SÜREÇ”

 

CHP Tekirdağ İl Başkanı Şener Zeynel Saygın da “Sıkıntılı bir süreç. Dün biz Çorlu’da ticaret ve sanayi odasını ziyaret ettik. Orada sanayicilerimiz çok umutsuz değiller. Özellikle tekstil açısından yeni sahalara yöneliyoruz diyorlar. İhracat sıkıntıları  var ama buna rağmen ümitsiz değiller. Ama hizmet ve turizm sektörümüz maalesef zor durumda. Özellikle küçük esnaf, küçük işletmeler çok zor durumda. Sigortalı çalışanlar belki bir miktar yardım alıyorlar ama sigortasız çalışan milyonlar var. Bu gençlerimizin durumu ne olacak. Her şey belirsiz. Bu belirsizlik de sürüyor” dedi.

 

“GÖNÜL İSTERDİ Kİ BU DURUMDA SİYASET YAPILMASIN”

 

Yerelde pandemi konusunda yeterli bilgi alamadıkları kaydeden Saygın, “Bu konuda bilgimiz yok. Ama zaman içerisinde bazı ilçelerde azaldığını görüyoruz. Örneğin Süleymanpaşa’da şuanda 1 hasta var yatan. Ama Çerkezköy ve Kapaklı’yı bilemiyoruz. Ancak haritalardan Çerkezköy ve Kapaklı bölgelerinin sıkıntılı yerler olduğu gözüküyor. Önümüzdeki süreci yine halkımızı aydınlatarak, halkımızın çok dikkatli olmasını temin etme yolunda devamlı söylemlerde bulunarak ve buna uymalarını sağlayarak geçirmek zorundayız. Bu virüs bilinmez bir salgın. Dünya boğuşuyor, biz de boğuşuyoruz ama bizim doktorlarımız, sağlık personelimiz özverili ve gayretli. Yine yardımlaşma kültürümüz olması sayesinde halkımıza bir takım şeyler ulaştırılabiliyor. Belediyelerimizin önüne konulan tüm engellere rağmen belediyelerimiz çalışıyor. Gerek büyükşehir belediyemiz gerekse ilçe belediyelerimiz ellerinden gelen her şeyi yapmaya çalışıyorlar. Gönül isterdi ki bu durumda en azından siyaset yapılmasın. Güç birliğiyle, el birliğiyle, birlik beraberlik içerisinde bu zorlu süreci aşalım. Ama maalesef iktidar kanadı bu işe yaşanmıyor. Her zaman bizim yaptıklarımızı engellemeye çalışan bir sistem var şu anda. Hem pandemi ile mücadele ediyoruz, hem de yarattıkları bu kötü durumla mücadele ediyoruz. İnşallah bu kötü günleri de aşacağız. Muhtemelen Temmuz ayından sonra biraz ferahlayacağız gibi gözüküyor” dedi.

 

“İTTİFAKIMIZ DEVAM EDECEK”

 

Saygın millet ittifakı ile ilgili de konuşarak “Bana millet ittifakının devam edip etmeyeceğini soruyorlar. Seçimlerde İYİ Parti’nin de desteğini alarak çok güzel sonuçlar aldık. 11 büyükşehir belediyemizin tamamı son anketlerde oy oranlarını yükselttiler. Bunda İYİ Parti’nin de çok büyük desteğini gördük. İttifakımız da devam edecek. Onlar da her platformda desteklerini sürdüreceklerini ifade ediyorlar. Ben de ifade ediyorum, birlikte yürüyeceğiz” dedi.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU