Mini kitaplıklara kitaplar konuldu

Edirne Belediyesi, bir süre önce minibüs duraklarına kurduğu mini kitaplıklara kitap bıraktı. Edirne'deki bir yayınevinin duraklardaki kitaplıklara kitap bırakmak istediğini kendisine ilettiğini belirten Beled

GÜNDEM 4.05.2020 18:39:00 0
Mini kitaplıklara kitaplar konuldu

 

 

Edirne kent merkezinde geçtiğimiz yıl 30 durağa mini kitaplıklar kurulmuştu. Öğrencilerin ve vatandaşların kitap okuma alışkanlığını arttırmak adına sunulan bu proje kapsamında kurulan mini kitaplıklara, vatandaşların ücretsiz faydalanabilmesi için çeşit çeşit kitaplar konulmuştu.  Koronavirüs nedeniyle kitap almaya gelemeyen ve evde kaldıkları bu günleri kitap okuyarak geçirmek isteyen vatandaşlara katkı sunmak isteyen Ceren Kitapevi’nin sahibi Şeref Kurtiş, Belediye Başkanı Recep Gürkan’a ulaşarak, bu kitaplıklara kitap bırakmak istediklerini belirterek mini kitaplıkları çeşit çeşit kitapla doldurdu.

 

 

KİTAPLIKLAR DEZENFEKTE EDİLDİ

 

Belediye ekipleri tarafından da kitaplıklar dezenfekte edildi. Belediye Başkanı Recep Gürkan, Şeref Kurtiş’e gösterdiği örnek davranıştan dolayı teşekkür ederek “Dünyanın en değerli hazinesi bilgidir. Bilgi sahibi olabilmeniz için de mutlaka ve mutlaka okumanız gerekiyor. Okumanın en iyi yolu da kokusunu alarak kitap okumaktır, dokunarak kitap okumaktır. Anlamayı kolaylaştırır ve hızlandırır. Kentimizde hem okuma oranının yükseltilmesi hem de kentimizin entelektüel düzeyinin yükseltilmesi adına geçtiğimiz yıl bu projeyi hayata geçirmiştik.  Edirne zaten okuyan bir kent. 65 yaş üstü büyüklerimiz ve 20 yaş altı gençlerimiz bu dönemde evlerinden çıkamıyor. Yakınları aracılığıyla bu kitaplardan faydalanabilirler. Onlara evdeki vakitlerini kitap okuyarak geçirebilecekleri bir ikan yaratmış olduk” dedi.

 

PROJEYE KATKI VERMEYE DAVET ETTİ

 

Edirnelileri bu projeye katkı vermeye davet eden Gürkan “Ellerindeki okumuş oldukları, bir kenarda duran kitaplarını -ki kenarda duran kitap hiçbir işe yaramaz-; okumuş oldukları kitapları bu kitaplıklara bırakırlarsa başkalarının da okumasına imkan sağlarlar” dedi. Bunun kendileri için bir sosyal sorumluluk projesi olduğunu belirten yayınevi sahibi Şeref Kurtiş de “30 durakta bulunan kitaplıkları ücretsiz kitapla doldurduk. Ağırlıklı olarak yayınevimizin kitapları, kendi yazarlarımızın kitapları. Bir kitaplık kitapların kalınlığına göre 40 yada 50 tane kitap alıyor. Kitaplarımızı steril hale getirdik. Edirneli hemşehrilerimiz, dostlarımız gönül rahatlığıyla buradan kitap alsınlar” dedi.

 

Haber / Buse SERİN