Arda: LGS yolculuğumuzda sona yaklaştık

Başakşehir Okulları Ortaokul Müdürü Aylin Arda, 8. sınıf öğrencilerini LGS'ye hazırlamak için Eylül ayında başlattıkları sınav hazırlıklarını uzaktan eğitim sürecinde de sürdürd

GÜNDEM 3.05.2020 15:32:00 0
Arda: LGS yolculuğumuzda sona yaklaştık

 

Aylin Arda, süreç hakkında yaptığı bilgilendirmede, “Okulların tatil edildiği 16 Mart tarihinden itibaren, öğretmenlerimiz canlı yayınlar, konu anlatım ve soru-cevap çözüm videoları ile akademik faaliyetlerini LGS öğrencilerimize olduğu gibi tüm ortaokul kademesiyle sürdürmektedir. 8. sınıf öğrencilerimize hergün her dersten canlı dersin yanı sıra Google Classroom aracılığı ile öğretmenlerimizin hazırladığı konu anlatım videoları yükleniyor, çevrimiçi ders kaynakları kullanılıyor, günlük ödevler gönderiliyor, online test ve alıştırmalar yükleniyor" ifadelerini kullandı.

 

"SÜREÇ DEĞERLENDİRİLİYOR"

 

"27 Nisan’dan itibaren LGS kamp dönemine geçmiş bulunmaktayız" diyen Arda, "Bu dönemde ilk üç hafta haftada üç deneme, diğer haftalarda da her gün bir deneme planladık. Deneme sınavları sonrasında da öğretmenlerimiz tarafından canlı dersler ile sınav analizi yapılmaktadır. 8.sınıflarımız ile Cumartesi günleri dahil 6 gün olmak üzere çalışmalarımız devam etmektedir. Bu süreçte rehberlik çalışmalarımız aralıksız devam etmektedir. Koçluk sistemi uyguladığımız 8. sınıflarımızla her hafta birebir okul müdürü, rehber öğretmen ve danışman öğretmenleriyle canlı bağlantı ile görüşmeler gerçekleştirilmekte ve süreç değerlendirilmektedir. LGS yolculuğumuzda sona yaklaştık" dedi.

 

Haber / Buse SERİN