Başakşehir Okulları, 23 Nisan coşkusunu canlı yayında yaşadı

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışının 100'üncü yılı ile 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, bu yıl Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkarak tüm dünyaya yayılan ve

GÜNDEM 24.04.2020 17:12:00 0
Başakşehir Okulları, 23 Nisan coşkusunu canlı yayında yaşadı

 

Bilişim Öğretmeni Buse Yüzbaşı ve Drama Öğretmeni Şule Yavuz'un modelatörlüğünde sunulan program, İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı. İstiklal Marşı'nın ardından Başakşehir Okulları Kampüs Müdürü Mehmet Demirbaş, günün anlam ve önemine uygun konuşmasını yapmak için canlı yayına katıldı. Demirbaş’ın çocuklara seslenişinden sonra, ilkokul öğrencilerine ZOOM ile bağlanılarak gösterileri canlı yayında izlendi. Daha Sonra Müzik öğretmeni Didem Doru, piyanosu ile yayına bağlanarak çocuklar için müzikler seslendirdi. Edebiyat Öğretmeni Kezban Karaca da çocuklar için şiir seslendirerek duygularını aktardı.

 

23 NİSAN'A ÖZEL CANLI YAYIN YAPILDI

 

Yarışma sonunda 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın 100. yılına özel Kapaklı genelinde düzenlenen resim yarışmasının sonuçları açıklandı. Resim Öğretmeni Hatice Köse, “Katılım beklediğimizden de yoğundu. Kayseri’den İstanbul’a, Adana’dan Edirne’ye ülkemizin dört bir yanından onlarca katılım gösteren tüm çocuklarımıza ayrı ayrı teşekkür ederiz” dedi. Her hafta sonu yapılan Quizizz bilgi yarışması da bu hafta 23 Nisan'a özel olarak yapıldı. Yarışmada ilk 10 sıradaki yarışmacıların adına TEMA Vakfı'na ağaç bağışı yapıldı.

 

HALK OYUNLARI OYNANDI

 

İlkokul Müdürü Kıvanç Dizman, “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın 100. yılına özel bir canlı yayın programı hazırladık. Canlı yayında tören akışı işlenirken, 23 Nisan Coşkusunu evde çocuklara en güzel şekilde yaşatmamıza destek olan sevgili velilerimizin katkıları ile sosyal medya hesaplarımızdan da birçok gösteri videosu yayınladık. Halkoyunları oynandı, piyano eşliğinde dans eden öğrencilerimiz oldu. İngilizce öğretmenlerimizin yabancı ülkelerde yaşayan arkadaşlarından çocuklarımıza gelen mesajlar yayınladı, Bakanlarımızın taklitleri vardı, 23 Nisan benim için çok önemli çalışmasını yapan sınıfımız, hepsi birbirinden güzel çalışmalardı. Biz çocuklarımıza bu coşkulu günü en içten samimi duygularımızla yaşattığımıza inanıyoruz. Desteklerinden dolayı tüm velilerimize, özverili çalışmalarından dolayı öğretmenlerimize ve en çokta günün kahramanları çocuklarımıza gönülden teşekkür eder, bir kez daha bayramlarını kutlarım." ifadelerini kullandı.

 

"HAYATI EVE SIĞDIRIYORUZ"

 

Başakşehir Okulları Yönetim Kurulu Başkanı Emre Kozuva da, yaptığı açıklamada, "Yaşadığımız koronavirüs salgını sebebiyle hayatımızda önemli kısıtlamalar yaşıyoruz. Korunmak ve korumak için dışarıya çıkmıyor, evde kalıyor, hayatı eve sığdırıyoruz. Siz değerli çocuklarımız eğitim öğretimden geri kalmıyor, uzaktan eğitimlerinize devam ediyorsunuz. Hayatı eve sığdırdığınız bu değerli zamanlarda 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının 100. Yılını coşku ve heyecanla yaşatabilmek için, Müdürünüz Kıvanç Dizman ekibi ile birlikte, sizlere bir program hazırladı. Uzakta da olsanız, çocuk bayramınızı yürekten yüreğe aktarmak istedi ve güzel bir program sergilendi. Hepinizin heyecanı gözlerinizden belliydi. Ayrıca özverili çalışmalarınız gözden kaçacak gibi değildi. Yayını izleyen tüm bölge halkı inanıyorum ki 23 Nisan Coşkusunu sizinle birlikte hissetti. Herkesin emeğine, güzel yüreğine sağlık. Çocuklarım; 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramınızı en içten dileklerimle kutluyorum. Siz bugünün çocukları yarının büyüklerisiniz. Sözlerime Mustafa Kemal Atatürk’ün; “Küçük Hanımlar, Küçük Beyler, sizler hepiniz geleceğin bir gülü, yıldızı ve ikbal ışığısınız. Memleketi asıl ışığa boğacak sizsiniz. ”diyerek sonlandırmak istiyorum. Sağlıcakla kalın." ifadelerini kullandı.

 

Haber / Yakup KARATEPE