Vali Yıldırım, 23 Nisan doğumlu öğrenciler ile görüştü

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışının 100. Yıldönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın coşkulu bir şekilde kutlanması için tüm yurtta olduğu gibi Tekirdağ'd

GÜNDEM 24.04.2020 17:00:00 0
Vali Yıldırım, 23 Nisan doğumlu öğrenciler ile görüştü

 

Video konferans görüşmesi esnasında Vali Aziz Yıldırım’a İlçe Kaymakamları ve İl Milli Eğitim Müdürü Ersan Ulusan eşlik etti.

 

"KALPLERİMİZ BİR"

 

Video konferansta konuşan Vali Yıldırım, ”Dışarılarda hep birlikte belki coşkuyla bayram yapamadık ama bugün itibariyle yine de gönüllerimiz bir, yüreklerimiz, hedeflerimiz bir, kalplerimiz bir. Onun içinde kalplerimizde kalbimizden bunları geçirerek, düşünerek coşkumuzu sağlamaya gayret ediyoruz. 23 Nisan bizler için çok önemli bir tarih, Türkiye Cumhuriyeti'nin temelleri bundan tam 100 yıl önce atıldı. Atatürk’ün deyimiyle muasır devletler seviyesine gelmiş olmamız, onlarla aynı seviyede yarışmamız bizim için çok büyük bir önem ifade etmektedir." dedi.

 

"ÖNEMLİ MESAFELER KAT ETTİĞİMİZİ GÖRÜYORUZ"

 

Vali Yıldırım, "Bugün dünyanın diğer ülkeleriyle pek çok alanda birlikte mücadele ediyoruz ve bugün evlere mecburen girmiş olmamızın sebebi olan bu koronavirüs tedbirleri sağlık konusunda bizlerin hangi mesafede olduğunu da gösteriyor. Dünyanın gelişmiş olduğunu iddia eden pek çok ülkesi, bu konuda birbirleriyle mücadele ederken biz devletimiz olarak sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde sayın bakanlarımızın önderliğinde onların gayretleriyle ve bütün sağlıkçılarımızın, mühendislerimizin gayretleriyle çok önemli mesafeler kat ettiğimizi görüyoruz." ifadelerini kullandı.

 

VALİ YILDIRIM, KAYMAKAMLARLA DA GÖRÜŞTÜ

 

Dünyanın başka hiçbir yerinde çocuklara armağan edilmiş bir bayram olmadığını kaydeden Vali Yıldırım, "Yüce Atatürk, Cumhuriyeti ilan ederken bunu Türk çocuklarına armağan etti. Bugün Tekirdağ’ımızın öğrencileri olarak özellikle de 23 Nisan’da doğmuş olan siz değerli öğrencilerimizle burada elektronik ortamda da olsa beraber olmayı, sizleri burada misafir etmeyi, ağırlamayı uygun gördük. Onun için sizlerle hep beraberiz. Bütün ilçelerimizden öğrencilerimiz var burada. Kaymakamlarımız burada, Milli Eğitim Müdürlerimiz burada, bizde uzaktan ama hep birlikte yüreklerimiz bir olarak bir bayram yapmayı arzu ediyoruz. Onun için buradayız. Hepinizin Bayramı tekrardan kutlu olsun." dedi. Vali Yıldırım’ın konuşmasının ardından öğrenciler de söz alarak tüm Tekirdağ’lı  çocuklar adına konuştular ve şiirler okudular. Vali Aziz Yıldırım, ilçe kaymakamlarıyla da koronavirüs tedbirleri ile ilgili, video konferans yoluyla görüştü. Vali Aziz Yıldırım, Ramazan ayının huzurlu bir şekilde geçmesi için talimatlarda bulundu.

 

Haber / Yener AKBABA