"Virüs tehdidinin sadece ülkemizde sona ermesi yetmez"

Türk-İş Tekirdağ İl Temsilcisi ve Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şube Başkanı Murat Koçak ile Türk-İş'e bağlı Teksif Çerkezköy Şube Başkanı Mürsel Türkkan, koronavirüs

GÜNDEM 20.04.2020 18:45:00 0

 

 

Türk- İş Tekirdağ İl Temsilcisi ve Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şube Başkanı Murat Koçak, Türk Metal’e bağlı fabrikaların kısa çalışmaya başvurduğunu belirterek “İnşallah üyelerimizin kaybı olmayacak” dedi. Çalışanlarını 2 haftalık izne çıkarak BSH fabrikasının bugün itibari ile yeniden faaliyete başladığını söyleyen Koçak, koronavirüsle mücadele kapsamında fabrikalarda alınan önlemlerle ilgili de bilgi verdi.

 

“EVDE KALIN”

 

Fabrikalarda sosyal mesafe kuralına dikkat edildiğini, soyunma kabinleri, servisler, yemekhanelerde devletin aldığı tedbirlere uyulduğunu söyledi. “İnşallah önümüzdeki süreçte birlik beraberlik içerisinde hep birlikte çalışan ve üyelerimizle fabrikalarla atlatacağız” diyen Koçak, izinde olan üyelere ve tüm Çerkezköylülere ‘evde kalın’ çağrısında bulundu.

“HEDEF MAYIS SONUNA KADAR 5 BİN SOLUNUM CİHAZI ÜRETMEK”

Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren Arçelik fabrikasındaki solunum cihazı üretimi ile ilgili de konuşan Koçak “Sendikamıza bağlı Arçelik fabrikasında solunum cihazı üretimi başladı. Hedef Mayıs ayı sonuna kadar 5 bin solunum cihazı üretimi yapmak. Bu Türk İş Konfederasyonu’na bağlı emekçilerin gururudur. Arçelik firmasını ve çalışanlarımızı bu çalışmalarından dolayı kutluyorum” dedi. Koronavirüs salgını dolayısıyla tüm dünya genelinde sıkıntı yaşandığını kaydeden Koçak, “Firmalarımız ürettiklerinin büyük bir bölümünü yurt dışına ihraç ediyorlar. Bu virüs tüm dünyada bitmedikçe rahata kavuşamayız” dedi. Ülkemizin ve tüm dünyanın en kısa zamanda bu virüs tehdidinden kurtulmasını temenni eden Koçak İnşallah en kısa zamanda normale dönerek üretiriz, kazanırız ve kazandırırız" dedi.

 

“27 NİSAN’DA YENİDEN ÇALIŞMALAYA BAŞLAYACAKLAR”

 

Çerkezköy’de sendikalarına bağlı TEMTAŞ ve YÜNSA fabrikalarında bin 500’e yakın üyelerinin bulunduğunu belirten Teksif Çerkezköy Şube Başkanı Mürsel Türkkan da “YÜNSA fabrikasının Mart ayının son haftasında çalışanların 3’te 1’ini yıllık izne çıkarırken, 1-27 Nisan tarihleri arasında da İŞKUR’a başvurarak faaliyetini durdurdu. 27 Nisan tarihi itibariyle fabrika yeniden üretime başlayacak. İzne çıkmadan önce fabrikada gerekli tedbirler alındı. Soyunma kabinleri, yemekhane günlük dezenfekte edilirken, fabrika girişinde ise hemşire ve doktorlar ateş ölçer ile çalışanları fabrikaya alıyor. Fabrikaya fazladan 10 otobüs koyduk. İşe gelen işçilerimiz otobüslerde tek tek oturuyorlar. 27 Nisan’dan sonra da bu tedbirlere uyulmaya devam edilecek” dedi.

 

“2020 YILI ZOR GEÇECEK”

 

TEMTAŞ’ın da kısa çalışma için İŞKUR’a başvurduğunu kaydeden Türkkan, “Sonuç bekleniyor. Fabrikada çalışanlar 3 gün çalışıyor, 3 gün yıllık izin kullanıyor. İŞKUR’dan gelecek sonuca göre TEMTAŞ da kısa çalışmadan faydalanacak” dedi. Ülkemizin zor bir süreçten geçtiğini, fabrikalarda kapasitenin düşük olduğunu söyleyen Türkkan, bu virüs tehdidinin sadece ülkemizde ortadan kalkmasının önemli olmadığını, fabrikaların ihracat odaklı çalıştığını ve ürettikleri ürünleri Avrupa’ya satabilmesi için Avrupa’da da virüs tehdidinin ortadan kalkması gerektiğini söyledi. Türkkan, 2020 yılının zor geçeceğini söyledi.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU