Seyahat izni için metrelerce kuyruk oluştu

Çerkezköy'de hafta sonu uygulanan sokağa çıkma yasağının ardından haftanın ilk günü seyahat izin belgesi almak isteyen vatandaşlar Hükümet Konağı önünde uzun kuyruk oluşturdu. Hüküm

GÜNDEM 20.04.2020 18:10:00 0
Seyahat izni için metrelerce kuyruk oluştu

 

 

İçişleri Bakanlığı, 81 İl Valiliği’ne gönderdiği ek genelge ile Tekirdağ’ın da aralarında bulunduğu 30 büyükşehir ve akciğer rahatsızlıklarının sık görüldüğü Zonguldak'a giriş ve çıkış kısıtlamasının 18 Nisan saat 24:00 itibariyle 15 gün süre ile uzatıldığını bildirmişti. Çerkezköy’de hafta sonu uygulanan sokağa çıkma yasağının ardından haftanın ilk günü seyahat izin belgesi almak isteyen vatandaşlar Çerkezköy Hükümet Konağı önünde uzun kuyruk oluşturdu. Kuyruktakilerin çoğunun maske taktığı, sosyal mesafeye dikkat ettikleri görüldü. Hükümet Konağı’nda oluşturulan Seyahat İzin Kurulu’ndaki görevliler, gerekli şartları taşıyan kişilere izin belgesi veriyor.

 

 

SEYAHAT İZİN BELGESİ KİMLERE VERİLİYOR?

 

İçişleri Bakanlığı’nın genelgesi ve Tekirdağ İl İdare Kurulu’nun 18 Nisan tarihinde aldığı karar kapsamında şehirlerarası seyahat için ‘Tedavi olduğu hastaneden taburcu olup asıl ikametine dönmek isteyen, doktor raporu ile sevk olan ve/veya daha önceden alınmış doktor randevusu/kontrolü olan, kendisi veya eşinin, vefat eden birinci derece yakınının ya da kardeşinin cenazesine katılmak için seyahat edecek olan, ölüm nedeni Kovit 19 olanlar hariç olmak üzere cenaze nakil işlemine refakat edecek olan (en fazla 4 kişi), Tekirdağ İline son 5 gün içerisinde gelmiş olmakla beraber kalacak yeri olmayıp ikamet ettikleri yerleşim yerlerine dönmek isteyen (5 gün içinde geldiğini yolculuk bileti, geldiği araç plakası, seyahatini gösteren başkaca belge, bilgi ile ibraz edenler), askerlik hizmetini tamamlayarak yerleşim yerlerine dönmek isteyen, özel veya kamudan günlü sözleşmeye davet yazısı olan, ceza infaz kurumlarından salıverilen, yurtdışından geldikten sonra yerleştirildikleri Kredi ve Yurtlar Kurumuna ait yurtlarda 14 günlük karantina ve gözetim süresi dolanlara’ seyahat izin belgesi verilebiliyor.

 

TELEFON VE İNTERNET ÜZERİNDEN DE BAŞVURU YAPILABİLİYOR

 

Seyahat izin belgesi için il ve ilçe kaymakamlıkları bünyesinde oluşturulan seyahat izin kurullarına doğrudan başvuru yapılabildiği gibi İçişleri Bakanlığı’na ait Alo 199 nolu telefon üzerinden İçişleri Bakanlığı’nın E-Başvuru sistemi üzerinden de başvuru yapılabiliyor. 

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU