10 aylık tedavinin ardından sağlığına kavuştu

Edirne'nin Kaleiçi Semti'nde ölmek üzereyken hayvanseverler tarafından bulunan 'Kutup' Edirne Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü'ne götürüldü. 

GÜNDEM 17.04.2020 11:14:00 0
10 aylık tedavinin ardından sağlığına kavuştu

 

Genetik dokusundaki hasardan dolayı kemikleşme sorunu yaşayan Kutup’un tedavisi burada mümkün olmayınca, Edirne Belediyesi’nin yaklaşık 4 yıl önce yaptığı protokol kapsamında Kutup; İstanbul Veterinerlik Fakültesi’ne götürülerek, burada tedavi altına alındı. Kutup, yaklaşık 10 ay sonra sağlığına kavuşarak, Edirne’ye geri geldi.

 

İSTANBUL’DA TEDAVİ EDİLDİ

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, “22 Dost Eli Derneği, 10 ay önce bizimle iletişime geçti. Alabay cinsi köpeğin tedaviye ihtiyacı olduğunu söyledi. Biz de Edirne Belediyesi olarak İstanbul Veterinerlik Fakültesi ile bundan 4 yıl önce bir protokol yapmıştık. Odaya tedaviye gönderdik. Kutup, tedaviye cevap verdi. Şimdi çok güzel bir köpek oldu. Koronavirüsü ile mücadele ettiğimiz bu dönemlerde böyle güzel haberlerde vermek istiyoruz. Kutup’u sahiplendirdik. Yeni sahipleri de ona çok iyi bakıyorlar. Ayrıca Edirnelilere de buradan seslenmek istiyorum. Onlar evde kalsınlar biz sokak hayvanlarına ekiplerimiz ve hayvansever dostlarımız ile birlikte çok güzel bakıyoruz. Onları besliyoruz. Yeter ki Edirneliler evlerinde kalsınlar” dedi. 22 Dost Eli Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Esvet Kütük de Kutup’un 10 aylık bir tedavi sonrasında iyileştiğini belirtti. 

 

Haber / Yakup KARATEPE