Ata: İlçemizde koronavirüs vakası yok 

Marmaraereğlisi Belediye Başkanı Hikmet Ata, katıldığı canlı yayında koronavirüs salgın sürecini nasıl yönettiğini ve ilçe genelinde yaptığı çalışmaları anlattı. Marmaraereğlisi'nd

GÜNDEM 15.04.2020 17:49:00 0
Ata: İlçemizde koronavirüs vakası yok 

Yaz aylarının gelmesiyle bölge nüfusunun oldukça yükseldiğini kaydeden Ata, "Dolayısıyla ilçenin ihtiyaçları buna oranlı olarak artıyor. Kış aylarında 26 bin 200 olan nüfusumuz, yaz aylarında 300 bine yaklaşıyor. Bu sebeple çalışmalarımıza şimdiden başlayarak ilçemizi yaz mevsimine hazırlıyoruz. Şuan gündem de il girişlerine bir yasak söz konusu, ancak bu yasak kalktığında ilçemize bir çok yazlıkçı misafirimiz gelecektir." dedi. 

 

"KONTROL ALTINDA TUTULMUŞ OLACAK"

Belediye Başkanı Hikmet Ata, “Bir yıl içerisinde birçok konu da çalışma yaptık. İlk olarak bu çalışmalar arasında, ilçemizde bulunan sahillerin düzenlemesini gerçekleştirdik. İlçede ilk kez beton yol uygulamasını hayata geçirdik. Bunun yanı sıra kilit taş ve stabilize yol çalışmaları yaptık. Ekiplerimiz ilçe dahilinde ihtiyaç tespit edilen her konu da çalışmalarına devam ediyor. Buradan OSB ile ilgili olan konuya açıklık getirmek istiyorum. Şuan bölgede bulunan alanda yer alan sanayi kuruluşlarını koordineli olarak toplamayı hedefledik. Oluşturulacak olan OSB bu bölge de dağınık olarak bulunan sistemi toparlayacak bir ıslah OSB olacak. Dolayısıyla bölgemiz bu konu da herhangi bir zarar görmeyecek. Şuan var olan sistem yine aynı şekilde devam edecek. Üstelik bu şekilde kontrol altında da tutulmuş olacak." ifadelerini kullandı.

 

"75 BİN ADET MASKE DAĞITTIK"

Marmaraereğlisi'nde henüz korona vakası görülmediğini kaydeden Ata, "Ancak biz belediye olarak alınması gereken tüm tedbirleri aldık. Çalışmalarımızı ‘vatandaşlarımızın sağlığı her şeyden önemli ‘ diyerek bu konu üzerinde yoğunlaştırdık. Salgın hastalık ülkemizde görülmeye başladığı zamanlarda bu konu da araştırma yapmaya başlamıştık. Dolayısıyla kendi maskemizi üretebileceğimiz atölyemizi kurmamız kısa zaman da gerçekleşti. Belediye olarak 75 bin adet maske dağıtımı yaptık. Gün geçtikçe bu sayıyı arttırmayı hedefliyoruz. Bu konu da ilçe de bulunan devlet hastanemizle de ortak bir çalışma yürüterek önlemlerimizi daha sağlıklı bir şekilde alıyoruz. İlçe halkımız yüzde doksan tüm kurallara uyuyor." ifadelerini kullandı. 

 

"MUHTARLARIMIZLA İRTİBAT HALİNDEYİZ"

Belediyenin giriş ve çıkışlarına dezenfeksiyon tüneli yerleştirdiklerini söyleyen Ata, "Dezenfeksiyon tünelleri ile hem gelen vatandaşlarımızın hem de çalışan personelimizin sağlığını güvence altına almayı amaçladık. Muhtarlarımızla da sürekli irtibat halindeyiz. Bu şekilde mahallelerde olan ihtiyaçların bilgisine ulaşabiliyoruz. Mahallelere dağıtılmak üzere muhtarlarımıza maske gönderimini yaptık.  Vatandaşlarımız bu şekilde maskeye daha kolay ulaşabiliyorlar. Yine de bize ulaşmak isteyen her vatandaşımıza kapımız açıktır. Tüm ülkemizi etkisi altına alan bu salgın vatandaşlarımızı psikolojik olarak da kötü etkiledi. Bu sebeple belediye bünyesinde bir psikolojik destek hattı oluşturarak vatandaşlarımızın bu konu da yardım almasını amaçladık. Belediyemizde bu konuyla alakalı uzman psikologumuz ücretsiz olarak halkımıza hizmet etmeye başladı" dedi.

 

"BİN ADET ELDİVEN TALEBİMİZ OLDU"

"Büyükşehir Belediye Başkanımıza taleplerimizi ilettik." diyen Ata, Koronavirüs ile mücadele kapsamında 500 litre dezenfektan malzemesi geldi. Bununla beraber 1 ton dezenfektan, 50 tulum, bin adet eldiven talebimiz oldu. Önümüzdeki hafta bunlarla ilgili geri dönüş yapılacağı belirtildi.'' ifadelerini kullandı.

Haber / Ruşa ELMA